Profesionistii pokerului: 350.000 de dolari castigati la masa
Zeci de mii de romani joaca poker online sau in cazinou, in timp ce tot mai multe emisiuni de profil isi fac loc in grilele posturilor tv autohtone. In acest context, cativa romani au reusit sa castige, fiecare, la masa de joc, peste 100.000 de dolari.
Romania Libera: Federatia Romana de Poker sustine ca in Romania exista cel putin zece jucatori de poker care au reusit sa castige sume de bani cu cinci de zerouri. Cel mai bine plasat jucator roman intr-un astfel de clasament este Mihai Manole, in varsta de 28 de ani. Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare , tanarul a devenit recent campion european la poker. Printre performantele sale remarcabile se regasesc castigarea turneului de la Innsbruck, de unde s-a ales cu 80.000 de dolari, locul 4 la „European Poker Tour" de la Barcelona pentru care a fost recompensat cu 350.000 de dolari si locul 5 obtinut la turneul „World Series of Poker" de la Las Vegas in 2008, performanta pentru care a fost rasplatit cu suma de 150.000 de dolari. Mihai ne-a confirmat ca Las Vegas ramane nu doar templul jocurilor de noroc, dar si al pokerului.
Gandul: De ce sunt nemultumiti angajatii romani? Cel mai adesea, nemultumirile angajatilor sunt legate de programul de munca pe care il au. Desi in contractul individual de munca acesta este unul dintre primele elemente specificate, rareori programul fix este respectat. Aceasta a devenit o problema abia dupa ce angajatorii au inceput sa nu mai plateasca orele suplimentare petrecute la birou. "Daca in contractul individual de munca se mentioneaza ca programul de lucru normal este de opt ore pe zi, a solicita salariatului sa se prezinte la serviciu in alt interval orar necesita incheierea unui act aditional la contractul de munca, in care sa se prevada expres faptul ca salariatul este supus unui program de lucru inegal", precizeaza Iulian Patrascanu, managing partner in cadrul casei de avocatura Fine Law, Patrascanu &Associatii.
Evenimentul Zilei: Angajatul ideal: si cu scoala, si cu experienta Proaspat absolvent cu experienta profesionala. Acesta este profilul candidatului ideal la posturile puse "la bataie" de firmele din afara granitelor, in ochii celor care recruteaza tineri din Romania. Rezultatele la invatatura conteaza prea putin, astfel ca, atunci cand au in fata un CV, reprezentantii firmelor de recrutare isi arunca ochii mai degraba pe experienta profesionala decat pe numele universitatii absolvite.
Capital: Oamenii nu sunt masini de facut bani Sprijinul acordat atat instituțiilor financiare care au generat criza, cat și cetațenilor, sub forma ajutorului social, este daunator societații. Este o opinie pe care Muhammad Yunus, laureat al Pre-miului Nobel pentru Pace, a susținut-o in prima sa vizita la București. «Atata timp cat sistemul ramane același, același dezastru va reveni. Nu rezolvam coșmarul, doar il amanam», spune Muhammad Yunus, referindu-se la modul in care guvernele marilor state au ințeles sa gestioneze criza.