Acum 92 de ani s-a incheiat Primul Razboi Mondial.Azi va incepe Al Treilea?

Ultima actualizare: 15-05-2012 04:52
Primul Razboi Mondial

Peste tot, in intreaga lume au loc comemorari ce au ca subiect finalul Primului Razboi Mondial. Pe 11 noiembrie 1918 s-a semnat incheierea focului in padurea Compiègne, ca preconditie la predarea blocului german.

The Washington Post: In America, "vedeta" comemorarilor din Washington DC este unicul supravietuitor al Primului Razboi Mondial, Frank Buckles. Veteranul are 109 ani si este fondatorul Asociatiei Memoriale a Primului Razboi Mondial. Frank s-a nascut in 1901, iar la varsta de 16 ani s-a inrolat in armata. Acesta a declarat ca a fost prezent atunci cand s-a scris istoria, insa este foarte trist ca atatea vieti au pierit intr-un raboi surd, al intereselor si orgoliilor.

Insa aceasta data are o semnificatie dubla: cu toate ca pe 11 noiembrie s-a terminat un razboi, Nostradamus si bulgaroaica Vanga prezic ca tot pe 11.11.2010, la ora 11:00 va incepe Cel De-al Treilea Razboi Mondial, iar Iranul va fi una din tarile atacate.

Reuters: Turcia s-a saturat sa astepte la portile Europei! Vrea si ea in UE Uniunea Europeana nu va fi "un actor global" cat timp nu va integra Turcia, a apreciat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, intr-un interviu difuzat miercuri, la o zi dupa o evaluare negativa a Comisiei Europene privind candidatura Turciei.  "Daca Turcia devine membru al UE, ea va deveni o punte intre UE si 1,5 miliarde de musulmani. Uniunea Europeana pare sa ignore o asemenea oportunitate", a afirmat el.

AFP: Iranul sustine ca va testa "foarte curand" propriile rachete S-300 "Vom testa foarte curand rachete cu raza lunga de actiune, intre care si S-300", a afirmat ofiterul Mohammad Hassan Mansourian, citat de agentia de stat Irna. La 22 septembrie, presedintele rus Dmitri Medvedev a interzis livrarea de rachete S-300 Iranului, un contract criticat de occidentali si Israel, aplicand o rezolutie ONU ce sanctioneaza Teheranul pentru programul sau nuclear controversat. In afara de rachete S-300, Kremlinul a interzis si livrarea de tancuri, avioane si elicoptere de lupta, precum si nave de razboi catre Iran.

CBS News: A vrut sa isi vanda propriul copil abia nascut pentru 30.000 de dolari! Stephanie Bigbee Fleming (22 de ani), din Florida, a fost pusa sub acuzare, alaturi de mama sa, Patty Bigbee (45 de ani) si de prietenul acesteia, Lawrence Works (42 de ani). Cei trei sunt acuzati ca au abordat un potential cumparator pentru bebelus, la sfarsitul lunii octombrie, stabilind un pret initial de 75.000 de dolari. Cumparatorul a anuntat, la acel moment, autoritatile, care au organizat un flagrant delict. Martorul a negociat pretul pana la 30.000 de dolari si a stabilit o intalnire cu acuzatii, vinerea trecuta. La intalnire, politistii au intervenit si i-au retinut.

The Telegraph: O clinica din Africa de Sud, amendata pentru prelevare ilegala de organe O ancheta ii vizeaza din septembrie pe directorul si cinci medici ai spitalului St. Augustine din Durban, clinica ce face parte din reteaua Netcare. Cei sase sunt acuzati ca au efectuat 109 transplanturi ilegale in perioada 2001 - 2003. Potrivit unui comunicat al Netcare, conducerea spitalului si-a recunoscut vinovatia, fiind condamnata la plata unei amenzi de 20.000 de ranzi pentru incalcarea legii privind recoltarea de tesuturi umane si la patru milioane de ranzi (585.000 de dolari) pentru primirea de bani in mod ilegal pentru operatii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO