Orasele viitorului te lasa fara cuvinte. Unde ai putea sa locuiesti.VIDEO

Proiecte viitor

Wi-fi gratuit peste tot, strazi dedicate transportului public, interzicerea masinilor si nicio risipa de emisii de carbon. Chiar daca suna a proiecte care apartin viitorului, ele sunt mai aproape de a deveni realitate decat ne-am putea imagina.

Daily Mail: Orasul Masdar, aflat la doar cativa kilometri departare de centrul economic al Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, va deveni operational in 2020 si are ca scop principal reciclarea apei. De asemenea, in Masdar vor fi interzise masinile cu un consum mare de carburanti, iar un sistem public de transport le va lua locul.

 

Un oras asemanator este la un pas de a deveni realitate in China, acolo unde la Dezhou, in nordul tarii s-a dat startul la crearea unei "vai solare": iluminatul stradal si piscinele vor fi incalzite cu ajutorul caldurii venite de la soare, iar 80% din cladiri vor fi incalzite cu ajutorul panourilor solare.

Citește și
Pamantul
"Plamanul verde" al Terrei a poluat mai mult decat America
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

O alta constructie care iti taie respiratia, se va regasi in Al Khor, un oras situat pe coasta nordica a Qatarului si care se situeaza la 50 de kilometri de capitala, Doha. Este vorba despre un stadion a carui constructii a fost inspirata dupa forma unei scoici si va fi gata in 2022. Atunci, Qatarul va gazdui Campionatul Mondial de fotbal. Stadionul este dotat cu un sistem de aer conditionat care functioneaza cu energie solara.

 

Nici japonezii nu se lasa mai prejos si au in plan asa numitul Mega oras-piramida, care se va numi Shimizu. Este inca un vis, pentru ca materialele de constructie inca nu sunt disponibile. Arhitectii vor sa construiasca in interiorul unei piramide, un oras, in care sa existe pana si zgarie-nori. Si asta nu e tot! Orasul-piramida va fi plutitor.  

The Independent: Barack Obama apreciaza ca procesul politic din Egipt inregistreaza "progrese" "Evident, Egiptul trebuie sa negocieze o evolutie politica si ei inregistreaza progrese", a afirmat Obama, la iesirea sa din cladirea Camerei de Comert americane din Washington, unde tocmai sustinuse un discurs. Puterea egipteana, afectata in ultimele doua saptamani de manifestatii populare fara precedent, a inceput duminica un "dialog politic" cu opozitia, inclusiv cu Fratii Musulmani, miscare islamista tolerata, dar oficial interzisa. Potrivit Guvernului, acest dialog a permis incheierea unui acord asupra unei "tranzitii pasnice a puterii, bazate pe Constitutie".

 The Guardian: Donald Rumsfeld: Armata SUA "credea" in existenta armelor de distrugere in masa in Irak Armata americana "credea" in existenta armelor de distrugere in masa in Irak, inaintea interventiei in aceasta tara in 2003, a afirmat fostul secretar al Apararii al lui George W. Bush, Donald Rumsfeld, adaugand ca nu are "nici o idee" ce ar fi facut daca ar fi stiut adevarul. Rumsfeld l-a aparat de asemenea pe fostul secretar de Stat Colin Powell, care la 5 februarie 2003 a facut o lunga prezentare, in fata Consiliului de Securitate al ONU, a dosarului Statelor Unite privind aceste arme pe care le-ar fi avut regimul lui Saddam Hussein. Aceste argumente au fost folosite pentru a justifica invadarea tarii, dar nici o arma de acest gen nu a fost gasita.

The Washington Post: Hamid Karzai cere desfiintarea echipelor de reconstructie provinciale ale NATO  In fata unei audiente formate din ministri de Externe si experti militari participanti la Conferinta anuala de Securitate de la Munchen, Karzai a repetat si solicitarea adresata Guvernelor aliate, de a nu mai folosi companii private de securitate, afirmand ca acestea, ca si echipele de reconstructie civile si militare, reprezinta un obstacol in fata extinderii autoritatii Guvernului central pe teritoriul tarii. Presedintele afgan a facut aceste afirmatii inclusiv in fata amiralului James G. Stavridis, comandantul suprem al fortelor NATO din Europa.

The Wall Street Journal: Julian Assange, din nou in fata justitiei britanice, care va decide asupra extradarii sale  Imbracat intr-o haina gri, australianul in varsta de 39 de ani, care compare pentru a cincea oara in fata justitiei britanice de la arestarea sa la 7 decembrie la Londra, a ajuns la ora 09.15 cu masina, insotit de avocatii sai. El a salutat cu un gest din mana presa adunata in jurul palatului justitiei, fara a face declaratii. Dar avocatul sau britanic, Mark Stephens, a anuntat ca va publica inca de la inceputul audierii, pe Internet, toate argumentele apararii lui Assange, un gest exceptional. Assange neaga vehement acuzatiile sexuale formulate impotriva lui de doua tinere din Suedia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
In 2011 mai sunt 100 de noi triburi care nu au fost inca descoperite
In 2011 mai sunt 100 de noi triburi care nu au fost inca descoperite

Dupa ce saptamana trecuta a fost descoperit un nou trib, care locuia complet izolat de civilizatie, sociologii au declarat ca in anul 2011 inca exista peste 100 de triburi care asteapta sa fie descoperite.

"Plamanul verde" al Terrei a poluat mai mult decat America

Fenomene nemaiintalnite au lovit Pamantul, insa ceea ce i-a socat pe oamenii de stiinta a fost rapiditatea succesiunii lor. Temperaturile extreme si fenomenele meteo rare i-au facut pe cercetatori sa avertizeze populatia cu privire la un iminent  sfarsit.

Mai numerosi ca pamantenii! Extraterestrii, gazduiti de 54 de planete
Mai numerosi ca pamantenii! Extraterestrii, gazduiti de 54 de planete

Sansele ca oamenii de stiinta sa gaseasca extraterestri au crescut considerabil, dupa ce NASA a descoperit existenta a peste 1200 de planete ce orbiteaza in jurul unor stele departe de Pamant.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.