Mai numerosi ca pamantenii! Extraterestrii, gazduiti de 54 de planete

Ultima actualizare: 13-09-2012 18:24
Kepler

Sansele ca oamenii de stiinta sa gaseasca extraterestri au crescut considerabil, dupa ce NASA a descoperit existenta a peste 1200 de planete ce orbiteaza in jurul unor stele departe de Pamant.

Daily Mail: Daca descoperirea va fi confirmata, numarul planetelor cunoscute se va tripla, iar cele care pot gazdui viata extraterestra au crescut considerabil, la 54. Inainte de aceasta noua descoperire doar doua planete din afara sistemului nostru solar puteau gazdui viata, insa cercetatorul echipei de pe Kepler, William Borucki a declarat ca "un numar de 54 de planete este foarte mare, este chiar un numar care poate pune omenirea in inferioritate."

Aceasta revelatie a venit dupa ce oamenii de stiinta americani au anuntat descoperirea unui nou sistem planetar, compus din cel putin sase planete care orbiteaza in jurul unei stele la 2000 de ani lumina de pamant.

The Examiner: WikiLeaks: Al-Qaida incearca sa fabrice o bomba radiologica  Al-Qaida incearca sa procure material radioactiv si sa recruteze oameni de stiinta care sa fabrice o bomba radiologica, potrivit unor documente diplomatice dezvaluite de site-ul WikiLeaks. Utilizarea unor asemenea arme, spre exemplu, in Afganistan, ar avea ca efect contaminarea pentru ani de zile a regiunilor afectate. Telegramele mai precizeaza ca documente al-Qaida, descoperite in 2007, au convins oficialii occidentali ca reteaua terorista a realizat "progrese mai importante" decat s-a prevazut, in materie de bioterorism. Serviciile americane de informatii au avertizat, in 2008, ca teroristii aveau "competenta tehnica sa fabrice un dispozitiv exploziv (care reprezinta) mai mult decat o simpla bomba radiologica", precizeaza aceeasi sursa.

The Guardian: Australienii, in calea dezastrului! Ciclonul Yasi matura tot in drumul sau Ciclonul tropical Yasi, de categorie maxima, a ajuns pe coasta de nord-est a Australiei, insotit de puternice rafale de vant. "Partea centrala distrugatoare a ciclonului Yasi a inceput sa afecteze coasta dintre Innisfail si Cardwell, provocand valuri imense", a adaugat Biroul de meteorologie, intr-un comunicat.

ABC News: Julian Assange propus pentru Premiul Nobel pentru Pace in 2011 Un deputat norvegian a anuntat miercuri ca a propus WikiLeaks la Premiul Nobel pentru Pace, in 2011, apreciind ca site-ul specializat in publicarea de informatii confidentiale reprezinta o garantie a transparentei in lume, inclusiv in societatile democratice. Disidentul chinez "Liu Xiaobo a primit Premiul Nobel pentru Pace, anul trecut, pentru lupta sa in favoarea drepturilor omului, democratiei si libertatii de exprimare in China", scrie pe blogul sau Snorre Valen, un deputat din cadrul Stangii Socialiste, unul dintre partidele aflate, in prezent, la putere in Norvegia. "La fel, WikiLeaks a contribuit la promovarea acelorasi valori, la nivel mondial, dezvaluind, intre multe alte lucruri, coruptia, crimele de razboi si aplicarea torturii, uneori chiar sub bagheta aliatilor Norvegiei", a adaugat el, vizand in mod implicit Statele Unite.

CNN: Barack Obama semneaza instrumentele de ratificare a tratatului START cu Rusia Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a semnat instrumentele de ratificare a tratatului de dezarmare nucleara START cu Rusia, la cinci zile dupa ce omologul sau Dmitri Medvedev a facut acelasi lucru la Moscova. Obama a semnat documentele in Biroul Oval de la Casa Alba, in prezenta vicepresedintelui Joe Biden, a secretarului de Stat Hillary Clinton, a secretarului Apararii Robert Gates, a sefului Statului Major interarmeMichael Mullen si a mai multor senatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO