Cat de usor ti se poate sparge adresa de mail. Suntem in top 10 infractori

Internet

Un top al FBI ii plaseaza pe romani in Top10 mondial al "infractorilor www". Anul trecut, 262 de persoane au fost arestate in Romania pentru infractiuni informatice si au fost deschise peste 1.300 de dosare penale.

Gandul: In decembrie a fost anihilata o retea care aduse pagube de circa 11.000.000 euro companiilor de telefonie din intreaga lume. Tot atunci a intrat la inchisoare galateanul Gigi T., care santaja un cetatean american, dupa ce ii sparsese adresa de e-mail. Citeste mai jos cat de usor se sparge o parola pe internet. Un galatean a fost condamnat la inchisoare pentru santajarea unei americance careia ii accesase fraudulos adresa de e-mail. Gigi T. a fost trimis in judecata pentru acces fara drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice si santajarea lui Karrie A. , la capatul unei anchete commune FBI-Politia Romana.

Romania Libera Guvernul Boc atarna de scoala si de munca Legea educatiei, Codul Muncii si introducerea votului prin corespondenta sunt cateva dintre prioritatile legislative ale puterii in 2011 si, cel mai probabil, tintele de atac ale opozitiei. Dispute, motiuni simple si de cenzura pe banda rulanta, o coalitie la putere fragila si o opozitie mereu in cautarea unui numitor comun. Cam asa arata „horoscopul" politic pentru 2011, an preelectoral in care toate partidele isi vor concentra actiunile spre obiectivele din 2012. Cea mai vulnerabila formatiune este, de departe, PDL, care, pe fondul scaderii increderii reflectata de sondaje, va avea ca principala grija pastrarea majoritatii in Parlament. Or, pentru asta prima piatra de incercare este adoptarea Legii educatiei in forma dorita de Guvern, cea in care UDMR primeste cadou amendamentul privind predarea istoriei si geografiei in limba maghiara.

Jurnalul National: Udrea vrea sa lege turistii romani de glie Dupa esecul de anul trecut in convingerea turistilor straini sa viziteze Romania si scandalul crearii brandului de tara, Ministerul Turismului a schimbat strategia pentru acest an, si s-a orientat, cel putin pentru in­ce­put, catre piata interna, directi­o­nand 2 milioane de euro pentru a-i con­vin­ge pe romani sa isi faca vacantele in Gradina Carpatina si nu prin alte gradini. In acest scop, ministerul a declansat procedurile pentru achi­zi­tionarea de spatiu publicitar pe televiziuni si radio in perioadele aprilie-iunie si septembrie-decembrie, suma estimata ajungand la 6.935.484 ron fara TVA, adica aproximativ 2 mili­oane de euro, bani proveniti din fonduri europene.

Evenimentul Zilei: Alianta PSD-PNL se coace in spatele lui Ponta si Antonescu In ciuda divergentelor manifestate intre Victor Ponta si Crin Antonescu, discutiile privind alianta PSD-PNL sunt foarte avansate. Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, si Radu Stroe, omologul sau din PNL, au avut cateva intalniri in care au negociat formula prin care cele doua partide sa se prezinte impreuna la alegerile din 2012. PSD si PNL ar urma sa desemneze candidati comuni pentru functiile de presedinti de consilii judetene si pentru primariile marilor orase. Conform unor surse din cele doua partide, negocierile au ajuns deja la nivel de detaliu, PSD si PNL impartindu-si zonele de influenta. Negociatorii Dragnea si Stroe au ajuns la un acord si in privinta principiilor care vor sta la baza desemnarii candidatilor.

Citește și
criza
Asteptari si sperante noi. Ce vine peste romani in 2011?
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Adevarul: Evaziune din varf de pix: 40 de milioane de euro Gratiela Iordache ar fi inlesnit „cu intentie si in mod determinant" savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in dosarul Galaxy Tobacco (fosta societate „Tutunul Romanesc"). Prejudiciul in aceasta cauza a fost calculat la aproximativ 40 de milioane de euro. Iordache a fost trimisa in judecata pentru complicitate la evaziune fiscala, alaturi de alte patru persoane: Livia Badescu - sef al Directiei de legislatiei in domeniul accizelor din Ministerul de Finante, fostul senator PSD Vasile Duta - administrator si director general al Galaxy Tobacco si Antonello Celestini - consultant la Galaxy Tobacco.

Ziarul Financiar: Cat de mare este taxa de poluare platita de la 1 ianuarie pentru cele mai vandute masini noi Cea mai mica taxa de poluare din topul celor mai bine vandute masini de pe piata locala porneste de la aproximativ 70 de euro, potrivit datelor Ministerului Mediului si este valabila pentru motoarele de 1,2 litri care se regasesc pe modele precum Dacia Logan, Volkswagen Polo sau Renault Symbol. Din topul celor mai bine vandute masini de import, cele mai mari taxe sunt platite de modelele cu motoare de 1,6 litri, cum ar fi Ford Focus sau Skoda Octavia, in aceste cazuri valoarea taxei urcand la aproape 330 de euro. Procedura de plata a taxei de poluare va fi aceeasi ca si pana acum, potrivit oficialilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Acestia au subliniat ca noul calculator al taxei disponibil pe site-ul ANAF va fi disponibil in prima parte a acestei saptamani, in timp ce la administratiile fiscale se pot incasa deja banii pentru noua taxa de poluare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Va mai mira? In 2011 am putea avea 0 kilometri de autostrada
Va mai mira? In 2011 am putea avea 0 kilometri de autostrada

Anul in curs risca sa fie inca unul in care romanii sa nu beneficieze de kilometri noi de autostrada. Aceasta, in pofida promisiunilor si a banilor platiti statului pentru carburanti, rovinieta si taxe pe masini.

Asteptari si sperante noi. Ce vine peste romani in 2011?
Asteptari si sperante noi. Ce vine peste romani in 2011?

Anul 2011 se anunta plin de incertitudine pentru romanii bugetari, dar ceva mai bun pentru cei din mediul privat. In timp ce grosul disponibilizarilor bugetarilor se amana pentru acest an, multe firme intra in 2011 cu personalul mult subtiat.

Israelul se pregatea in 2009 de
Israelul se pregatea in 2009 de "un razboi la scara mare" in O. Mijlociu

Seful Statului Major israelian, Gabi Ashkenazi, a transmis unei delegatii a Congresului american, la sfarsitul lui 2009, ca se pregateste de "un razboi la scara mare" in Orientul Mijlociu, probabil impotriva Hamas si a Hezbollah.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.