Portret: Victoria's Secret: cei 9 care au speriat (r)estul!

×
Codul embed a fost copiat

Guvernarile de dupa ‘89 au incercat si prin stanga, si prin dreapta, si prin centru, numa-numa’... Neprihanita si imbujorata ca o fata mare, biata Romanie nesatisfacuta inca isi mai asteapta premierul fermecat, capabil s-o fure din ghearele inflatiei.

 

Acum multi, multi ani, pe cand Silvia Chifiriuc isi exersa trilurile de privighetoare pe ritmurile slagarelor de la Amara, s-a avantat in lupta Petre Roman. Si-a tras in graba un pulover rosu si, cat ai zice FSN, a extaziat lucratoarele de la APACA. Nu voiau bani, nu voiau valuta, ci isi doreau ca Roman sa le… cante. Excesul de sex-appeal al francofilului premier n-a fost pe placul minerilor plantatori de panselute in Piata Universitatii. A deranjat pe cine nu trebuie, asa ca s-a ales cu o lovitura. In moalele statului. Petrica si-a sters lacrimile, si-a luat catrafusele si s-a vazut dus de la Palatul Victoria.

La rand astepta constiincios, cu pusculita intr-o mana si chitantierul in alta, Theodor Stolojan. Si-a facut privirea roata si a vazut felul in care se zbatea economia. I se facu PIB-ul cat un purice. A suierat printre dinti un discurs auster, apoi a decretat strangerea curelelor. Si se facu reforma! Obosit de lupta cu balaurul inflationist, Stolo si-a luat bocceluta de la Guvern si s-a asezat pe-o Banca... Mondiala.

Schimbarea a picat la ţanc pentru Nicolae Vacaroiu. Singur si disponibil, s-a gandit ca i-ar putea veni coruptiei de… hac, nu de hâc, asa cum s-ar fi asteptat multi! Parerea dansului! Dar, pentru ca tot a avut fantezii cu fotoliul de prim-ministru, s-a cuibarit confortabil acolo. Vreo patru anisori, asa...

Citește și
Iustin Covei
Iustin Covei - banul face legea! Vezi portretul "baietasului" de Craiova!
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Pana cand, din urma a venit maiestuos Victor Ciorbea. Ramas in popor cu o descriere mucalita - „Victor Ciorbea, ficior fain/Si frumos ca Frankenstein” - si ca personaj de zicala impamantenita – „La romani problema nu e ce-or manca, ci CIOR...BEA!”

Depanand amintiri din ministerie cu o viteza numai buna de spus povesti, omul sustine ca nu l-ar fi vrut pe Traian Basescu in Guvern, dar a cedat la insistentele lui Roman si ale lui Constantinescu. In prezent, din ditamai liderul crestin-democrat a ajuns un biet membru simpatizant. S-a retras la casa lui de avocatura, denumita in mod solemn Ciorbea&Ciorbea.

Radu Vasile - Il tinem minte dupa mustata si dupa... capetele in gura pe care le-a dat minerilor. Pana la urma, a batut palma cu Miron, parafand celebra pace de la Cozia. Cu toate astea, Romania isi continua vijelios sprintul catre buza prapastiei economice. Vasile s-a dus in vizita la papa pentru o rugaciune, doar, doar, s-o intampla ceva bun.

Se impunea deci un nou tehnocrat la carma Guvernului. Mugur Isarescu a dat repede Banca Nationala din mana pe Palatul Victoria de pe gard. Mariajul n-a durat mult, fiind curmat la alegerile din 2000, cand Isarescu a vrut sa ajunga la Cotroceni. N-a fost sa fie, desi a fost sustinut de fiica sa. Oricum, Isarescu a invatat repede cum se castiga voturi: cu manele...

Proaspat ajuns la Palat, Nastase si-a descoperit pasiunea pentru… case. Pe care le-a tot colectionat… A ramas in istorie ca cel mai baftos premier, singurul posesor de matusa milionara in dolari, capabila sa-i lase mostenire un adevarat Sesam din povestile Sheherezadei. El este cel care a popularizat aritmetica in Romania, invitandu-ne sa-i numaram ouale. N-a mai avut timp sa afle raspunsul la intrebare, ca au venit alegerile peste el, iar Basescu l-a extirpat cu zambetul pe buze.

Partie! A strigat atunci Calin Popescu Tariceanu, care a ajuns la portile Palatului Victoria dintr-o pura intamplare. Dragul de Stolo, rapus de boli inca nedescoperite a trebuit sa se retraga in plina glorie si-n lacrimi reptiliene de sef de stat. Mandatul lui Tariceanu a fost un meci de ping pong impotriva presedintelui jucator. Desi a inceput cu stangul, parca s-a lipit cu super-glue in fotoliul de prim-ministru patru ani, apoi a aterizat ca lider al liberalilor la Camera.

 Mai spre final, avem si-o ghicitoare: „Oglinda, oglinjoara, cine-i unul dintre cei mai sexy politicieni din... lume?” Raspuns: cum cine?!? Boc! Emil Boc.... Si, cum e intr-o companie selecta - Sarkozy, Putin, Timoshenko - a ajuns si ’mnealui premier. „Napoleon” din Rachitele, Cluj, nu a uitat de unde a venit si, imbracat la patru ace, ne-a aratat cum se da cu coasa la TV.

Nu tot timpul a fost asa de calm, insa. La inceput, al nostru Boc a facut poc!, iar apoi a vrut cu tot dinadinsul sa fie la inaltime. Patriot, si-a intrat in paine si a cerut pe un ton dur....

Si cum Boc e profesor universitar, a tradus in limbaj de lemn academic...

Totusi, pentru ca fotoliul de premier inseamna si mult stres, Boc a revenit la momentele mai...chil, bifand dirijatul pe lista sa cu to do’s la capitolul „Pasiuni”. Cum insa, altii il dirijau sau, mai bine zis, il carmuiau, in fruntea Guvernului, umilul Emil a fost doborat din zborul sau de deasupra cuibului de ...viespi, intr-o fatidica zi de marti, 13.

In prezent, nu putem spune decat ca, desi toata aceasta conglomeratie de cetateni mai mult sau mai putini capabili, a trecut prin asternuturile sale, biata Romanie tot nesatisfacuta a ramas.

Tara, tara, te rugam: daca n-o fi cu banat, ochiul nostru ar vrea sa vaza pe maritul....prim-ministru! Sa fie, daca se poate, de neinfluentat, cu coloana vertebrala, frumos, destept, bine intentionat, cu lipici atat la doamne, cat si la expertii FMI si sa vada mereu nu problemele, ci solutiile! Ne angajam sa-i numaram pana si ouale, daca va avea grija de noi. Cerem prea mult?

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Portret: Sacha Baron Cohen in da house! Niiice!
Portret: Sacha Baron Cohen in da house! Niiice!

E nascut sub semnul comediei, fara de rusine, viclean, intepator si mereu cu capsa pusa. Nu se sfieste sa scoata in fata ipocriziile lumii occidentale si sa cada in ridicol doar de amorul… artei.

Iustin Covei - banul face legea! Vezi portretul
Iustin Covei - banul face legea! Vezi portretul "baietasului" de Craiova!

Multi au spus ca are spate. Tatal lui - Marin Covei, este judecator la Curtea de Apel Craiova, mama - Aurora Covei, medic la Spitalul "Filantropia", iar unchiul - Gheorghe Covei, procuror.

Portret: Plecati prea devreme...
Portret: Plecati prea devreme...

...sunt cei care au schimbat lumea prin gesturi umile, zambete calde, sau mangaieri, cand delicate, cand vadit apasate, ale chitarei.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.