Romanii stau bine cu sanatatea mintala


Ultimul update: Vineri 17 August 2012 20:12
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

“Noi suntem iubiti de Dumnezeu. Romanii sunt sanatosi la minte si la suflet”, spune psihologul Mirela Zivari.


In general, la psiholog se prezinta cei care sufera de probleme minore, cum ar fi anxietatea sau depresia. Si asta pentru ca au mai fost prin strainatate si au aflat ca se pot trata. Ceea ce nu este deloc un lucru rau, chiar daca la prima vedere ar putea parea un moft. Pentru ca exista si acel procent foarte mic de persoane care ajung direct la sapital sau, mai dramatic, la suicid.

Spre exemplu, depresia nu-si cauta “victimele” in functie de varsta, sex sau nationalitate. E drept insa ca mai predispuse sunt in general femeile si persoanele din tarile nordice. Nu s-a demonstrat inca legatura dintre lipsa luminii si acutizarea problemelor mintale, dar este un fapt dovedit ca toamna acestea sunt mai frecvente.

Familia si prietenii, implicarea in diverse activitati, o alimentatie corecta si o igiena corespunzatoare pot ajuta foarte mult o persoana atunci cand intervin insomniile, sentimentele de inutilitate sau de vinovatie, lipsa poftei de a trai. Daca nimic nu functioneaza, atunci medicul de familie este cel are ofera indrumare catre un psiholog sau psihoterapeut.

Medicamentul miraculos care sa ne faca pe toti sa ne simtim impliniti pe toate planurile inca nu s-a inventat. Dar exista nenumarate cai prin care putem duce o viata normala.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO