Basescu: Demersul PSD de a contesta alegerile este unul legal

Ultima actualizare: 05-10-2012 08:37

UPDATE: Demersul PSD de a contesta rezultatul alegerilor prezidentiale este unul democratic, constitutional si legal, a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri.

 

Cred ca perioada competitiei s-a incheiat si a venit timpul sa revenim la prioritati - daca le-am uitat cumva - la prioritatile tarii, la prioritatile cetatenilor. As spune ca e obligatoriu ca in interiorul clasei politice sa aiba loc un proces de reconciliere, daca acest proces este necesar. Eu il consider necesar, pentru ca numai o clasa politica reconciliata poate sa duca inainte mesajele pe care noi toti le-am primit de la cetateni cu ocazia referendumului si a alegerilor prezidentiale.
Traian Basescu
Participarea masiva la vot si la referendum arata increderea romanilor in democratie si in institutiile statului, este de parere Traian Basescu. Arata, de asemenea, dorinta de implicare in problemele care ii privesc, a adaugat seful statului.

"Le multumesc tuturor romanilor, indiferent cu cine au votat", a mai spus Traian Basescu.

Perioada competitiei s-a incheiat a spus presedintele si e timpul ca politicienii sa revina la prioritati. In opinia acestuia, in interiorul clasei politice trebuie sa aiba loc un proces de reconciliere care sa duca mai departe mesajele primite de la cetateti pe periada elegerilor.

Traian Basescu a indemnat la calm, a spus ca demersul PSD de contestare a rezultatelor alegerilor este unul legal si a facut apel la responsabilitate in acest demers legal, atat din partea politicienilor, dar si din partea institutiilor mass-media. El a mentionat ca acest demers "trebuie dus cu mijloace democratice" si ca "trebuie evitate minciuna si dezinformarea".

Presedintele a spus ca evenimentele trebuie urmarite "cu calm", asa cum face el.

Basescu a spus ca are incredere ca intitutiile statului vor functiona legal, dar ca Romania are nevoie de o clasa politica iesita din febra competitiei electorale.

Basescu a tinut sa precizeze, la inceputul declaratiei de la Cotroceni, ca vorbeste in calitate de presedinte in functie, nu in cea de candidat.

Presedintele a facut un apel catre cei care "infierbantati de disputa politica arunca un semn de intrebare asupra romanilor din diaspora" si a declarat ca acestia ar trebui tratati cu respect: "Fac un apel in mod special la cei care, infierbantati de disputa politica, arunca un semn de intrebare asupra romanilor din diaspora. Le-as aduce aminte ca acestor oameni le datoreaza faptul ca, in ultimii cinci ani, cu banii pe care i-au trimis acasa, 5, 6, 7 miliarde in 2008, au acoperit deficitul de cont curent, generat de faptul ca noi aici, acasa, am consumat mai mult decat am produs".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO