Fata necunoscuta a Terrei, surprinsa in ipostaze incredibile de NASA. FOTO

Ultima actualizare: 17-10-2012 16:45
China

Crezi ca le-ai vazut pe toate? Ei bine, atunci NASA si Agentia Europeana a Spatiului nu inceteaza sa ne uimeasca cu un nou set de poze efectuate in ultima luna din 2010. Fotografiile surprind spectacolul naturii in diferite colturi ale lumii.


 

Rezervatia Bratsk din sud-estul Siberiei cuprinde lacul artificial cu un volum de apa de 169,3 md. m3.

Beijing, la stanga, si Tianjun, la dreapta, cele doua orase din China, surprinse noaptea. Localitatile numara o populatie de 19 milioane de cetateni. Zonele neluminate sunt cu precadere agricole.

Doha, capital statului Qatar, zona recunoscuta pentru rezervele de gaz. Orasul este localizat in municipalitatea Ad Dawhah din Golful Persic (25.3° N 51.5333° E). Are o populatie de 400,051 locuitori, majoritatea fiind formata din expatriati, in principal din India si Filipine. Orasul este in expansiune, fiind la concurenta cu Abu Dhabi si Dubai din Emiratele Arabe Unite, in privinta numarului de cladiri aflate in constructie.

Nord-estul Italiei este udat cu 3000 de milimetri de ploaie in fiecare an, iar in imagini pot fi observate raurile Cellina, Meduna si Tagliamento. In aceste zone se produc in mod frecvent alunecari de teren.

Spre deosebire de China, aceasta insula vulcanica este nepopulata. Insula celor Sapte Munti este folosita de pasari, care isi fac acolo cuibul. Aceasta insula se gaseste la aproximativ 1.300 de mile la sud-vest de Anchorage, in Alaska.

Maldivele, insule care sunt situate la numai un metru peste nivelul marii si care sunt formate din aproape 1200 de insule de corali. . Insulele se aseamana cu un colier de margele din jad.

Aceasta poza a fost facuta in Rural West Virginia si "anunta" prezenta norilor (in partea din stanga, sus). Se pot observa niste gauri, care se formeaza cand aparatele trec prin nori.

Sursa foto: nasa.gov/esa.int


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 22

47:54
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!