Cele mai ciudate mame din lume! GALERIE FOTO

Cele mai ciudate mame din lume! GALERIE FOTO

Maternitatea este un lucru normal pentru orice femeie, dar sunt si cazuri de mamici care au spart tiparele, unele intrand in Cartea Recordurilor, pentru sarcini iesite din comun. Motiv pentru care am facut o clasificare a celor mai ciudate mamici.

1. Mama care a dat nastere celor mai multi copii vii deodata

Nadya Denise Doud-Suleman Gutierrez a intrat in atentia presei internationale dupa ce, in ianuarie 2009, a dat nastere la opt copii, care au supravietuit cu totii. Este al doilea caz din istoria SUA cand o femeie naste octupleti vii. Pe langa octupleti, Gutierrez mai are inca sase copii. Toti au fost conceputi prin fertilizare in vitro.

2. Cea mai tanara mama

Lina Medina, din Ticrapo, Peru, a devenit mama la varsta de numai 5 ani, in 14 mai 1939. Fetita avea sapte luni si 21 de zile de sarcina atunci cand a nascut, prin cezariana, un baietel. Initial medicii au crezut ca Lina avea o tumoare abdominala. Cazul ei a fost prezentat si in jurnalul medical francez La Press Medicale, unde medicii au dezvaluit ca fata a avut menstruatie inca de la opt luni, avea sani dezvoltati inca de la patru ani, iar la varsta de cinci ani oasele ei erau in stare avansata de maturizare. In plus, si pelvisul i se largise.

Citește și
spital
Inca un copil sirena nascut la maternitatea din Brasov!
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

3. Mama care a nascut primul ei copil la 70 de ani

Dupa ce a asteptat mai bine de 40 de ani sa ramana insarcinata, indianca Rajo Devi Lohan a nascut primul copil in noiembrie 2008, la 70 de ani. Planuieste sa-l alapteze trei ani.

4. Mama cu cei mai multi copii

69! Atatia copii a avut, potrivit Cartii Recordurilor, cea care a ramas cunoscuta in istorie drept “nevasta lui Feodor Vassilyev”. Era o taranca care traia in Shuya, Rusia in secolul al XVIII-lea. A ramas insarcinata de 27 de ori.

5. Primul barbat care a dat nastere

Thomas Beatie s-a nascut femeie. Si-a facut operatie de schimbare de sex acum zece ani, iar in prezent traieste ca barbat in Oregon, SUA. Pentru ca nevasta lui, Nancy, in varsta de 34 de ani, nu poate ramane insarcinata din cauza unei histerectomii, Thomas s-a hotarat sa ramana el “insarcinat”. Copilul a fost conceput prin inseminare artificiala, cu embrion obtinut din sperma provenita de la un donator si un ovul al lui Thomas.

6. Cea mai batrana mama de gemeni

Chiar daca aveau doua fete si cinci nepoti, Omkari Panwar, in varsta de 70 de ani, si sotul ei Charan Singh Panwar de 77 de ani isi doreau cu disperare un baiat. Dupa ce si-au vandut toate vitele, au ipotecat tot pamantul pe care il aveau in proprietate, si-au cheltuit toate economiile si au facut si-un credit bancar, ca sa poata plati tratamentul IVF, s-au ales cu doi…

7. Mama surogat cu cei mai multi copii

Carole Horlock, in varsta de 42 de ani, a dat nastere la 12 copii, in 13 ani. A avut si tripleti. Povestea ei a facut si subiectul emisiunii ABC “20/20”, unde Horlock a declarat ca face acest lucru “pentru ca ii place foarte mult”. Nu toate sunt insa bune si frumoase in viata femeii. Tatal ei este suparat foc pe aceasta pentru ca… isi abandoneaza copiii.

8. Cea mai scunda mama din lume

Desi masoara putin peste 73 de centrimetri, Stacey Herald, a dat nastere de trei ori pana acum si, chiar daca doctorii au spus ca o sarcina i-ar putea fi fatala, vrea sa mai aiba si alti copii. Stacey, in varsta de 35 de ani, sufera de o boala rara, osteogeneza imperfecta, care stopeaza cresterea oaselor si dezvoltarea plamanilor. Sotul ei, Will, are aproape 1,80 in inaltime.

9. Mama care a nascut cel mai mic copil din lume

Mahajabeen Sheikh a nascut-o, in 19 septembrie 2004, pe Rumaisa Rahman la Centrul Medical-Universitar Loyola. Fetita masura la nastere 25,4 centimetri si cantarea numai 243 de grame. Cu alte cuvinte, era mai usoara decat o cutie de bere. Rumaisa s-a nascut la numai 25 de saptamani si sase zile si are o sora geamana, Hiba, care cantarea la nastere 635 de grame.

10. Mama care a nascut doi copii la interval de 41 de ani

Elizabeth Ann Buttle are doi copii, Belinda si Joseph. Nimic ciudat pana aici. Numai ca Belinda s-a nascut in 19 mai 1956, cand Elisabeth avea numai 19 ani, iar fratele ei, Joseph, in 20 noiembrie 1997, cand mama avea deja 60 de ani. Diferenta de 41 de ani si 185 de zile dintre frati este record mondial.

Si noi, romanii, ne laudam cu mamele noastre un pic... diferite.

11. Cea mai in varsta mama din Romania

Adriana Iliescu a inregistrat un record cand, pe 16 ianuarie 2005, a dat nastere unei fetite la venerabila varsta de 67 de ani. Trebuie specificat insa ca bebelusul nu este totusi copilul sau biologic, avand in vedere ca ovulul si sperma au provenit de la donatori anonimi, iar Adriana Iliescu a fost mai degraba o mama purtatoare.

12. Gravida de 240 de kilograme

Nu putem sa nu o amintim in topul nostru si pe proaspata mamica de 25 de ani, care, in momentul in care a nascut, avea nu mai putin de 240 de kilograme. Tanara a dus pe lume o fetita de aproape trei kilograme, la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Mama eroina! A nascut prematur al 19-lea copil!
Mama eroina! A nascut prematur al 19-lea copil!

Familia Duggar a primit in sanul ei, chiar daca mai devreme cu mai bine de trei luni, inca un copil.

Inca un copil sirena nascut la maternitatea din Brasov!
Inca un copil sirena nascut la maternitatea din Brasov!

Pentru a doua oara in ultimele opt luni, la Maternitatea din Brasov s-a nascut un copil sirena. Din pacate, bebelusul nu a trait decat 40 de minute. Avea malformatii grave, incompatibile cu viata.

"Barza" munceste din greu la un spital din New Mexico!

Peste 30 de doctorite si asistente medicale sunt gravide sau proaspete mamici.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.