VIDEO. "Extraterestrii fac parte din planul lui Dumnezeu". De ce in Biblie nu scrie nimic despre ei

Ultima actualizare: 04-11-2012 01:21
cosmos

Dovada existentei vietii extraterestre ar fi un anunt socant pentru toata lumea, in special pentru persoanele foarte religioase. Cei care vor accepta mai greu aceasta idee sunt crestini.

Ei afirma ca Iisus s-a jertfit pentru a salva omenirea. Nicio vorba in Biblie despre alte civilizatii sau alte planete. Iar daca acestea exista, crestinii se pot intreba de ce Mesia a venit doar pe Pamant si a abandonat alte fiinte.

Mai multi ganditori crestini au discutat aceasta ipoteza la un simpozion despre calatoriile in spatiu. Intalnirea a avut loc intre 30 septembrie si 2 octombrie in Orlando, Florida, iar participantii au fost oameni de stiinta de la diferite universitati si din cadrul NASA.

Filozoful Christian Weidemann, unul dintre participanti, spune ca ar exista cateva explicatii care sa nu contrazica Biblia.

O varianta presupune ca extraterestrii sunt fiinte mult mai evoluate, mai morale ca noi si prin urmare nu sunt pacatosi. Mai probabil este insa ca Iisus s-a dus si pe alte planete, asa cum a venit pe Pamant , numai ca noi nu am aflat asta, spune el.

Prin urmare, Dumnezeu s-a incarnat de mai multe ori, pentru a salva fiecare planeta in parte. Ar fi insa prea mult, pentru ca, potrivit unor calculi bazate pe datele oferite de astronomi, asta ar presupune ca Dumnezeu sa fie in peste 250 de locuri simultan, avand in vedere ca pot exista foarte multe planete locuite.

Dar, desi Dumnezeu este atotputernic, in clipa in care se incarneaza si ia forma umana, nu mai poate fi in mai multe locuri in acelasi timp, spune Weidemann.

In cazul altor religii pare sa fie mai simplu. Spre exemplu, musulmanii cred ca Mohammed a fost un profet, nu Dumnezeu incarnat, prin urmare ei pot accepta ideea ca profeti similari au vizitat si alte planete.

Cel mai simplu va fi pentru hindusi, care cred in mai multe zeitati.

Totusi, reverandul protestant Thomas Hoffman crede ca pana la urma si crestinii vor putea accepta existent extraterestrilor. El spune ca religia crestina a rezistat pana acum tuturor provocarilor aduse de stiinta si s-a putut adapta.  

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO