Un peste-liliac si o lipitoare, gasite in nasul unei fete din Peru. Ambele vietati sunt specii noi

Ultima actualizare: 02-11-2012 21:11
peste-liliac topaitor

Arata ca o clatita, un peste si un liliac cu brate la un loc si topaie. Nu e de mirare ca oamenii de stiinta nu au stiut ce este si l-au numit “pestele-liliac topaitor”. Au fost cu atat mai uimiti, cu cat au gasit vietatea in nasul unei fete din Peru.


Pestele-liliac topaitor face parte dintr-o lista de 10 noi specii descoperite in ultimii ani, cercetatorii urmand a mai clasifica alte 10 milioane de specii de plante, animale si microbi. Interesant este ca, potrivit Daily Mail, in nasul aceleasi fete din Peru a mai fost gasita si o noua specie de lipitoare. Botezata Tyrannobdella rex, lipitoarea are doi centimetri lungime si a fost “recoltata” din mucoasa nazala a fetei.

Lista celor 10 noi specii, deschisa de pestele-liliac si de lipitoarea T-rex, a fost intocmita de specialistii de la Institutul American de Explorare a Speciilor, iar detalii despre aceste noi specii, descoperite in 2010, au fost publicate pe site-ul Universitatii de Stat din Arizona, la aniversarea a 304 ani de la nasterea botanistului suedez Carolus Linnaeus.

Pe lista mai figureaza, printre altele si o soparla care se hraneste cu fructe si care are o lungime de 1,8 metri, o ciuperca de copac fosforescenta, un greiere, descoperit in Arhipelagul Mascarene din Oceanul Indian si care este singurul polenizator al unei orhidei rare si un paianjen care poate “tese” o panza dintr-un mal in altul al unui rau.

Citeste si:

"N-ai baieti aici sa il faca?" - dialogul incredibil al proxenetilor ce voiau sa bata un procuror

Cartea extraterestrilor. Manuscris din 1400 pe care nu-l poate citi nimeni

Doamne-pazeste! Papa a inchis manastirea din Roma cu dansatoare exotice

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO