“Alegand moartea”. Filmul sinuciderii asistate a unui magnat britanic, difuzat la TV

Clinica elvetiana Dignitas

Peter Smedley, multi-milionar din domeniul hotelier, a fost de acord ca ultimele clipe ale vietii sale sa fie filmate de o echipa de la BBC, intr-o actiune de sinucidere asistata. Aceste filmari vor face obiectul unui documentar controversat.

Domnul Peter, scriu jurnalistii de la The Telegraph, a fost urmasul imperiului alimentar detinut de familia Smedley. El a fost un om atat de rezervat in privinta intimatatii vietii personale, incat nici cei mai buni prieteni ai sai nu au stiut ca si-a planuit sinuciderea.

Milionarul in varsta de 71 de ani si-a trait ultimele clipe ale vietii in clinica elvetiana Dignitas, in decembrie 2010. Cel care i-a filmat moartea a fost Sir Terry Pratchett de la BBC2, care este si autor al unei campanii privind sinuciderea asistata.

Domnul Smedley, care a suferit de boala a neuronului motor, a fost subiectul filmului documentar "Alegand moartea", care va fi difuzat luni in Marea Britanie.

Pana acum, identitatea lui a ramas secreta, iar in film este numit, simplu, Peter. Prietenii lui au povestit pentru Daily Telegraph despre determinarea sa de a schimba legile privind sinuciderea asistata, iar identitatea a fost facuta publica.

Citește și
Jack Kevorkian
A murit "Doctorul Moarte". Cu povestea lui senzationala, Pacino a castigat premiul Emmy
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Cred ca el a fost prea subtil pentru acest gen de problema, care se refera la posibilitatea de a lua o decizie asupra propriei vieti. In Anglia nu poti face asa ceva, pentru ca sotul sau sotia nu au voie sa te ajute, asa ca a fost silit sa plece in Elvetia" - a declarat un prieten apropiat al lui Peter Smedley, care a dorit sa ramana anonim.

"Si-a dorit sa moara in propriul dormitor sau chiar in salonul sau" a mai spus el, citat de The Telegraph.

Nimeni in afara de familia sa nu a stiut ca Peter Smedley l-a invitat pe Sir Terry sa fie alaturi de sotia sa, Christina (60 de ani), la clinica Dignitas din Elvetia. Acolo, el a baut o substanta otravitoare si a murit, pe 10 decembrie 2010.

Moartea sa va fi prima sinucidere asistata care va fi difuzata vreodata, la televiziunile din Marea Britanie.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
"Gandul lui era deja dincolo". Deprimat ca ramane corigent, un elev a vrut sa se sinucida

Ce se intampla cu adolescentii zilelor noastre? Ce ii framanta si cum pot fi ajutati sa treaca peste temerile specifice varstei? Este momentul ca parintii, dascalii si psihologii sa gaseasca mai repede o solutie.

A murit
A murit "Doctorul Moarte". Cu povestea lui senzationala, Pacino a castigat premiul Emmy

Jack Kevorkian, doctorul care a captat atentia intregii lumi dupa ce a ajutat zeci de oameni sa moara prin sinucidere asistata a murit intr-un spital din Detroit. Avea 83 de ani.

Bolnav de cancer, a apelat la sinuciderea asistata!
Bolnav de cancer, a apelat la sinuciderea asistata!

Ultimul drum a fost spre Elvetia, pentru un danez hotarat sa moara cand si cum vrea el. O televiziune din Danemarca a difuzat un documentar despre sfarsitul unui bolnav de cancer, care voia sa fie eutanasiat.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.