Galerie FOTO. Orasul plutitor. Un lift te duce direct la discoteca in ocean
O partida de golf pe un teren plutitor, in mijlocul Oceanului Indian. Un tunel subacvatic care duce spre un club, unde un lift din sticla coboara in adancuri si duce catre un bar de unde se vede viata din ocean.
Poate pare de neconceput, dar proiectul de 500 de milioane de dolari va transforma imaginea desprinsa dintr-un film SF in realitate. Fascinanta lume plutitoare se va regasi in mijlocul Oceanului Indian, in Maldive si ar putea reprezenta o alternativa pentru schimbarile climatice drastice din zona.
Proiectat de specialistii de la Dutc Docklands, mini-oraselul de distractii va oferi 27 de gauri de golf si se va intinde pe trei insule plutitoare, interconectate prin tunele subacvatice. Guvernul olandez a aprobat de asemenea construirea a 200 de vile, 45 de insule private si un centru de conservare. Complexul se va situa la cinci minute distanta de capital Male, distanta fiind parcursa cu barci de mare viteza.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Autorii proiectului spun ca ideea unui astfel de oras-plutitor poate reprezenta o solutie pentru efectele schimbarilor climatice, autoritatile din Maldive fiind recunoscute pentru lupta lor permanenta cu aceasta problema. Cu 80% dintre cele 1.190 de insule de corali care nu se ridica mai mult de un metru deasupra nivelului apei, Maldive se confrunta cu un pericol real. Practic, pentru a evita inundatiile, o optiune ar fi construirea unui zid de protectie, asa cum exista in jurul capitalei Male. O alta solutie este ca Maldive sa cumpere pamant de la alte tari si populatia sa se mute in acele zone. A treia solutie sunt orasele-plutitoare.
Ideea construirii unui astfel de oras implica, insa, si unele riscuri. “Riscul cel mai mare este poluarea. Terenurile de golf au nevoie de pesticide si acest aspect trebuie gestionat corespunzator, pentru ca pesticidele sa nu ajunga in ocean. Mai este si problema desalinizarii apei pentru a iriga terenurile de golf. Si asta inseamna poluare”, spune Mark Spalding, unul dintre cercetorii mediului marin de la Nature Conversancy.
Cei de la Dutch Docklands se pare ca au venit cu solutii verzi. Ei planuiesc sa colecteze pesticidele in containere speciale si sa le recicleze in bazine de apa dulce, construite in mijlocul terenurilor de golf. Apa din aceste bazine va fi folosita si pentru irigarea terenurilor.
Daca lucrurile decurg conform planului, terenurile de golf vor fi gata in 2013, iar intregul complex va fi utilizabil in 2015. Complexul se vrea primul si singurul din lume care sa aiba teren de golf plutitor, iar pe langa sport in sine, autorii proiectului spun ca una dintre cele mai mari atractii va fi clubul din care un lift va cobori in adancurile oceanului, unde oamenii vor putea admira in voie viata din ocean, ca si cand ar fi vizitatorii unui imens acvariu natural.
Sursa foto: www.dutchdocklands.com
Citesti si:
FOTO realizate de angajatii de la Fukushima cu tsunami lovind centrala
"Pocalul Sf. Graal",care a rezolvat misterul Titanicului, scos la licitatie
Ce vei face in ultima zi pe Pamant? 6 locuri unde poti scapa de Sfarsit