Cum a ajuns un magazin de mobila in top 3 restaurante din Bucuresti


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 00:33
Data publicarii: Miercuri 17 August 2011 15:54
Categorie: Stiri Sociale
ikea chiftele

Restaurantul McDonald's din Dristor conduce in topul restaurantelor cu cele mai mari incasari din Bucuresti, avand vanzari de 4-5 mil. euro pe an, arata o analiza a ZF.

Acesta este urmat in top de Caru' cu Bere si restaurantul Ikea, amandoua cu vanzari apropiate celor ale McDonald's Dristor si de circa cinci ori mai mari decat cele ale unui restaurant obisnuit.

Desi piata restaurantelor a fost puternic afectata de criza financiara, in conditiile in care consumul a scazut cu peste 14% cumulat in 2009 si 2010 si oamenii au decis sa iasa mai rar in oras, aceste restaurante continua sa fie pline.

In cazul lantului de restaurante McDonald's vanzarile au crescut anul trecut potrivit reprezentantilor companiei care nu au oferit insa cifre. Ei au spus doar ca numarul clientilor retelei a ajuns la 140.000 pe zi.

In ceea ce priveste restaurantul Ikea, acesta a avut in anul fiscal 2010 (1 septembrie 2009 - 31 august 2010)venituri de 3,9 mil. euro, in scadere de la circa 4,5 mil. euro in anul anterior. Veniturile restaurantului au fost calculate pornind de la ponderea pe care restaurantul o are in totalul vanzarilor Ikea in Romania, de 5%.

Citeste intreg articolul pe Ziarul Financiar

Sursa: Ziarul Financiar

Tags: restaurante,

Doar 3 romani din 10 mai iau masa la restaurant. Si totusi, a crescut numarul localurilor
200.000 de turisti pe litoral - nicio camera goala la hotel, nicio masa libera la restaurant
Fiu de premier prajeste burgeri la fast-food, pentru banii de buzunar
VIDEO PROTVPLUS.RO