Parazitii Romaniei. Topul bolilor inchipuite pentru ajutoare sociale. Alzheimerul e pe primul loc
Ministrul Muncii a prezentat rezultatele verificarilor facute de inspectori. Cifrele sunt uluitoare: aproape doua miliarde de lei ajung anual in buzunarul unor oameni care refuza sa munceasca.
Primesc ajutor social pentru boli de care n-au suferit vreodata sau mint ca traiesc in saracie si iau alocatii pentru ca au copii.
Controalele inspectorilor au scos la iveala noi fraude, de data aceasta in cazul romanilor care primeau alocatia de sprijin familial.
Alegeri 2024
02:09
Rezultate alegeri prezidențiale în Timiş. Elena Lasconi pe primul loc, urmată de Călin Georgescu şi George Simion
01:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Teleorman. Marcel Ciolacu, victorie în judeţ. A obţinut dublu faţă de Călin Georgescu
01:47
Rezultate alegeri prezidențiale în Suceava. Călin Georgescu a câştigat alegerile, urmat de Marcel Ciolacu
01:42
Rezultate alegeri prezidențiale în Arad: Călin Georgescu - 23,29%, George Simion - 17,24%, Marcel Ciolacu - 14.88%
Din aproape 4000 de dosare verificate, mai mult de o treime erau false. In comuna Mihai Bravu din Tulcea, de exemplu, toti asistatii, adica 120 de oameni, au ramas fara bani pentru ca nu au fost efectuate anchetele sociale obligatorii.
Nereguli au aparut si in randul celor care primesc venitul minim garantat, ajutoarele de incalzire sau indemnizatiile de handicap.
Daca pana in 2007 bolnavii inchipuiti erau toti orbi, acum problemele de vedere au cazut pe locul trei in topul afectiunilor inventate.
Pe primul loc, dementa Alzheimer apare in actele false. Dar la moda sunt si boli ca retardul mental, dementa vasculara sau diabetul zaharat cu complicatii. Suferinte care apar peste noapte la romanii care nu vor sa munceasca.
Oficialii spun ca 1,8 milioane de asistati social nu sunt bolnavi, nu merg la scoala, nu urmeaza nici un curs de formare profesionala si nici nu muncesc.
Rezultatele prezentate marti vin la doua saptamani dupa ce la Deva 70% dintre cetatenii cu probleme psihice au fost gasiti perfect sanatosi.
"Ei reprezinta 40% dintre cei mai bogati oameni din Romania. 7% dintre ei iau venitul minim garantat, 5 % iau alocatii pentru sustinerea familiei, iar 9 % iau nu stiu mai ce", spune ministrul Muncii.
S-a ajuns aici si pentru ca 8,3 milioane de romani, cati primesc ajutoare de la stat la nivel national, sunt verificati numai de 100 de inspectori, adica aproximativ doi pe judet.
Ministrul Muncii vrea sa mai angajeze oameni, astfel incat sa fie 10 responsabili care sa controleze un judet.