Cele mai ciudate disparitii de portofele. Gasite si dupa 60 de ani

curiozitati

Ti-ai pierdut vreodata portofelul? Si l-ai mai gasit? Cateva persoane pot sa spuna cu mana pe inima ca sunt norocoase, chiar daca au intrat in posesia obiectelor pierdute dupa 10, 20 sau chiar 60 de ani.

 Kenneth Couch, Portland, Oregon

Kenneth Couch lucra ca agent de vanzari si era veteran al celui de-al Doilea Razboi Mondial. In 1982, el a fost supus unui operatii si, la plecarea spre sala, si-a lasat portofelul intr-un sertar din salon. I-a fost furat.

In 2010, Rudy Kaplan era tamplar la un spital din Portland si, cand a ridicat o scandura, a descoperit sub ea un portofel. In el se aflau fotografii ale unui batran si ale unor copii, acte, un card de membru la un club de bowling. El a cautat proprietarul pana i-a gasit urmasii si le-a returnat portofelul.

Benjamin Ferrone, Peekskill, New York

Citește și
LOL
OMG, LOL si ♥ au intrat in Dictionarul Oxford
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

In 1999, Werner Ferrone a primit un telefon de la cineva care i-a spus ca a gasit portofelul tatalui sau. L-a crezut un obraznic care face glume, pentru ca tatal sau murise in 1982. Numai ca povestea era adevarata.

Cu mai bine de 60 de ani inainte, Benjamin J. Ferrone avea 22 de ani si traia in New York. El a vizitat Paramount Theatre din Peekskill, unde portofelul i-a fost furat, a fost golit de bani si aruncat intr-un colt. Desi localul a fost renovat de mai multe ori, nimeni nu l-a vazut pana in 1999. Pe 13 februarie, unul dintre directorii de productie ai teatrului facea ordine sub o scara, cand a gasit portofelul. Cu ajutorul cardului de securitate sociala si al unui reporter de la un ziar, barbatul a reusit sa dea de urma baiatului lui Benjamin. Acesta a primit portofelul, in care se mai aflau si un permis e conducere si actele unei masini Ford din 1929, in cadrul unei emisiuni TV.

Robert McIntyre, Anglia

Pe cand lucra la un acoperis, Ian Clapton a gasit un portmoneu vechi, sub o tigla. Inauntru se aflau o cartela pentru alimente, din timpul celui de-al Doilea Razboi, scrisori si bilete la teatru. Dar niciun act cu nume. Dupa sase ani, a reusit sa o gaseasca pe fiica posesorului, care murise in 2002. Robert McIntyre fusese ofiter in Marina americana si a stationat o vreme in Anglia.
 

Katherine Geissler, Eau Claire, Wisconsin

In 1968, Katherine Geissler s-a dus la un bar din suburbia Chippewa Falls. Acolo i-a fost furat portofelul. 40 de ani mai tarziu, Kent Andreas isi renova pivnita casei din Eau Claire cand a gasit portmoneul. Nu se stie cum a ajuns acesta acolo, mai ales ca locuinta trecuse si printr-un incendiu, fusese inundata si stramutata din locul initial. Inauntru se afla un cupon pentru o halba de bere gratis.


Bill Fulton, Baker City, Oregon

In 1946, Bill Fulton a mers la un meci de baschet la liceul din Baker. 63 de ani mai tarziu, cand portmoneul i-a fost returnat, nici macar nu si-a adus aminte ca l-a pierdut. Se pare ca ii scapase printre bancile salii de gimnastica. Era inca in stare foarte buna, iar pielea din care era fabricat era moale. Cardul de securitate sociala si un permis de mers pe bicicleta se aflau inauntru.

Dewey Bartlett, Tulsa, Oklahoma

Mike Tidwell a primit intr-o zi un telefon de la constructorul care ii renova casa. L-a intrebat daca il cunoaste pe Dewey Bartlett, pentru ca ii gasise portofelul. Domnul era primarul orasului. Portmoneul a fost gasit in tavanul unei debarale, cu un buletin de identitate, un card de membru in clubul Coca Cola, un permis de pescuit si vanatoare, toate de pe vremea cand actualul primar era foarte tanar.

"La naiba, uita-te la asta", a fost reactia primarului la vederea portofelului, cadou de la tatal sau, dupa 50 ani. Bartlett crede ca l-a pierdut cand avea 13 ani, in casa prietenului sau Ricky Mahan. Numai ca nu poate sa isi dea seama cum a ajuns in tavanul debaralei de la etajul doi.

Ruth Bendik, New York City

Pe 24 octombrie 1982, Ruth era in Central Park din New York si se uita la maratonului orasului New York, cand a fost buzunarita. 27 de ani mai tarziu, Josh Galiley, un ingrijitor de pomi din parc, taia un cires cand a descoperit un portofel albastru intr-o scorbura. A apelat la un detectiv si portmoneul a ajuns la proprietara. Cei 20 de dolari pe care ii avusese Ruth disparusera, dar nu si amintirile dinauntru. Acolo mai avea doua carduri de la doua banci, care intre timp au dat faliment. Desi portofelul a supravietuit 27 de ani, bancile, nu.


 

James Lubeck, Marblehead Harbor, Boston

In 1966, un om de afaceri isi punea la adapost barca, pentru ca urma o furtuna. Inca imbracat in costum, s-a aplecat pe marginea apei si portofelul i-a cazut in Marblehead Harbor. Avea acolo cecuri de afaceri de 300 de dolari. Lubeck a angajat un scafandru care sa il caute in apa, dar acesta nu l-a gasit, asa ca si-a luat adio de la acte.

Dupa aproape 40 de ani, un pescar din Gloucester, a gasit insa cecurile la aproape 40 de kilometri departare. Portofelul era plin de noroi, dar inauntru cecurile si alte acte erau in stare foarte buna. Dupa cautari indelungi, pescarul a gasit proprietarul, ba chiar s-a bucurat ca era in viata si nu murise in vreun accident maritim.

 

James Bryant, Gettysburg, Pennsylvania

Bryant era din oraselul Litchfield, Minnesota si a luptat in Razboil Civil american. Si-a pierdut portmoneul in iulie 1863, cand a fost impuscat in batalia de la Gettyburg. Un soldat confederat pe nume David Morgon Rise l-a gasit pe campul de baiate si l-a luat. Dupa mai bine de 140 de ani, stra-stranepoata lui davidSarah McKay a gasit portofelul intr-o cutie de pantofi din dulapul ei. El a fost returnat urmasilor lui Bryant intr-o ceremonie restransa, intr-un orasel de la granita cu Canada, iar acum se afla la muzeul din Litchfield, Minnesota.

Personalul Twenty Two Army, Paso Robles, California

In 2003, se demolau baracile militare dintr-o baza de langa Paso Robles cand muncitorii au facut o descoperire neobisnuita: portofele. Ele au cazut din tevile sistemului de incalzire din tavan. Erau pline de acte persoanle din al doilea Razboi Mondial si din timpul Razboiului din Coreea. 25 de portmonee, cu carduri de identificare, scrisori de dragoste, fotografii, sfaturi despre cum sa supravietuiesti unei explozii nucleare. Nici urma de bani, insa, ceea ce a dus la concluzia ca fusesera furate tocmai pentru acestia. iar hotul le ascunsese in sistemul de incalzire, dupa ce le golise.

22 dintre proprietari sau urmasii lor au fost gasiti si li s-au returnat portofelele. Unul dintre ei si-a amintit ca a avea acolo 20 de dolari cu care voia sa isi plateasca drumul pana la un verisor, in vara lui 1944. A fost stupefiat sa isi gaseasca actele in 2003.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
S-a inventat limba gemenilor. Cel mai funny VIDEO cu bebelusi
S-a inventat limba gemenilor. Cel mai funny VIDEO cu bebelusi

N-au nici un an si totusi sunt gata sa-si sustina sus si tare punctul de vedere. Sa mai zica cineva ca bebelusii nu au un limbaj aparte si nu se inteleg intre ei!

OMG, LOL si ♥ au intrat in Dictionarul Oxford
OMG, LOL si ♥ au intrat in Dictionarul Oxford

Lingvistii de la Oxford English Dictionary au considerat ca abrevierile folosite in conversatiile de pe internet, ca LOL, OMG sau FYI, merita sa fie inregistrate etimologic.

Lumea vazuta de sus. Forme geometrice uluitoare. GALERIE FOTO
Lumea vazuta de sus. Forme geometrice uluitoare. GALERIE FOTO

Lumea in catre traim, cu bune si cu rele, isi dezvaluie fata uimitoare ori de cate ori stim s-o privim. O demonstreaza si fotograful Alex MacLean care a ales sa surprinda lumea din inaltul cerului. Ce a iesit iti taie pur si simplu respiratia.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă
Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă

ELCEN a anunţat, miercuri,  o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită.