Cel mai cunoscut brand de telefoane mobile, la un pas de "junk"

Dată publicare: 09-06-2011 19:26
Dată actualizare: 24-10-2012 11:55


telefoane la gunoi

Agentia de rating Standard & Poor’s a revizuit, joi, in scadere calificativul Nokia, grup prezent si in Romania. Vestea vine la doua zile dupa ce Fitch Ratings a retrogradat producatorul finlandez de telefoane mobile.

Bloomberg scrie ca S&P a retrogradat Nokia cu o treapta de la "A-" la "BBB+", iar Fitch a coborat calificativul de la "BBB+" la "BBB-".

S&P a avertizat ca ar putea reduce din nou ratingul, in timp ce Fitch a mentinut perspectiva negativa. Calificativul actual al Fitch pentru Nokia este cu o singura treapta peste categoria "junk" (nerecomandata pentru investitii).

Forbes: A inceput Primul Razboi Mondial pe Internet

A treia mare agentie de evaluare financiara, Moody's, acorda Nokia ratingul "A3", cu trei trepte peste cel al Fitch si analizeaza situatia grupului pentru o posibila retrogradare.

Si-a scris testamentul pe Twitter

Investitorii se asteapta ca Nokia sa piarda ratingul "investment grade" (recomandat pentru investitii) in urma erodarii pozitiei de lider pe piata mondiala a telefoanelor mobile, cauzata de concurenta tot mai dura din partea iPhone-ului Apple si a smartphone-urilor bazate pe softul Android al Google.

Totodata, Nokia a anuntat, joi, ca directorul executiv pentru divizia de tehnologie, Richard Green, si-a luat concediu fara plata, iar un cotidian finlandez a informat, citand surse, ca acesta nu se va intoarce in cadrul grupului din cauza divergentelor cu restul conducerii privind strategia, transmite Reuters.

Citeste si:

Caderea unui gigant. Miscarea care a prabusit cel mai cerut brand de telefoane din lume

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO