Romania, te iubesc: Ce are tara noastra de castigat de pe urma turismului de aventura
Putem face turism de aventura atat cu bani europeni cat si cu bani de la stat. Cei din ministerul de resort vor sa arate lumii cat de frumoasa este salbaticia Carpatilor.
Asa ca acorda fonduri generoase pentru utilitati si promovare cu precizarea ca sta in puterea primarilor sa scoata din anonimat localitatile izolate. Duminica, in emisiunea "Romania te iubesc", ati vazut comunitati rupte de civilizatie, adevarate comori insa, pentru cei care adora locurile virgine.
Oricat de surprinzatori prin salbaticie sunt muntii nostri, fara un minim de infrastructura nu pot atrage turisti. In zona Platoului Padis din Bihor, vestit pentru traseele spectaculoase, a inceput constructia unui drum la standarde europene. Ministerul turismului a alocat pentru asta peste 64 de milioane de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si tot la capitolul infrastructura vorbim si de servicii conexe turismului. Vor fi refacute cabane ridicate pe vremea Republicii Populare Romania, dar lasate de izbeliste in ultimii 20 de ani.
Sunt gata deja 27 de baze in tara, de unde salvamontistii pot supraveghea drumetiile in salbaticie si pot interveni in caz de pericol. Edilii locali nu trebuie sa vada turismul ca pe un moft, ci ca pe o sursa importanta de venit.
Autoritatile vand unitar Romania ca destinatie turistica si au investit aproape 400 de milioane de lei in proiecte de infrastructura. Insa, doar oamenii locului pot promova punctual anumite zone izolate, daca acceseaza fonduri generoase si au proiecte viabile.
Emisiunea "Romania Te Iubesc" a descoperit, duminica, multe zone fantastice in care turistii de la noi si de peste hotare au ales sa-si faca vacantele si sa dezvolte afaceri. Romania a avut o crestere de 15% in turismul montan pe primele 8 luni ale lui 2011.