Studenții din România învață limbi străine de la nativi. Facultatea unde se predă coreeană după o carte despre trupa BTS
Cursurile online au adus și multe lucruri bune în universitățile de la noi. Mai mulți profesori străini, care nu ar fi ajuns niciodată aici, au acceptat să le vorbească studenților români.
Din octombrie, facultățile îi așteaptă pe tineri în bănci, însă o parte dintre cursuri rămân virtuale.
La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași studenții de la Facultatea de Litere învață limba coreeană de la un nativ, care ține un curs online despre trupa BTS.
Hak Je Yu, lector universitar: Învățarea limbii coreene mult mai ușor - asta e scopul acestei cărți. Alte cărți sunt mai formale. Dar cartea asta, fiind despre BTS îi va face să se simtă mai comfortabil.
Oana Cogeanu, conferințiar Facultatea de Litere, Univ. Al. Ioan Cuza: E un curs pe care noi nu am putea să îl oferim de altfel.
În tot acest timp, la Universitatea de Științe ale Vieții din Iași cursul de horticultură ecologică este susținut online de un profesor italian.
Vasile Stoleru, prorector USV Iași: E nevoie de profesioniști și persoane specializate, astfel încât studenții noștri să aibă toate noutățile.
De la 8.000 de kilometri distanță, George Șipoș va preda la Universitatea de Vest din Timișoara. Este un român stabilit în urmă cu 22 de ani în Statele Unite și care conduce un departament al unei universități din Pennsylvania. Le va preda studenților români limba, cultura și istoria japoneză.
George T. Sipoș, Universitatea Gannon: Mi se pare o parte de normalitate, mi se pare că o întârziat. Pandemia a devenit pur și simplu o metodă de a extinde o practică care există.
Iar Giuseppe, un italian, va ține cursurile de spaniolă.
Profesorii de la Universitatea de Vest din Timișoara au decis ca o parte dintre cursurile de la masterat să fie predate în continuare online.
Mădălin Bunoiu, prorector Universitatea de Vest Timișoara: În această ecuație intră și posibilitatea de a aduce cercetători și profesori de top, sigur un vis pentru noi, ar fi de ce nu, să avem și un laureat de premiu Nobel care să predea studenților noștri.
Loredana Pungă, decan Facultatea de Litere UV Timișoara: Studenții au obligația să își păstreze camerele deschise pe tot parcursul interacțiunii. Evaluarea se va realiza doar față în față.
Universitățiile au libertatea să decidă dacă vor avea cursuri online și pentru licență, însă acestea nu pot reprezenta mai mult de 30% din totalul de ore.