Rezultate concurs directori 2021: 5.676 de candidați au promovat proba scrisă

Examen

Ministerul Educației a anunțat, vineri seara, ce rezultate s-au înregistrat la proba scrisă de concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat 2021.

Astfel, conform sursei citate, au fost validați pentru a participa la concurs 9.110 de candidați pentru la funcțiile de directori.

De asemenea, la acest concurs s-au prezentat și au finalizat proba 8.627 de candidați (94,7%).

Dintre aceștia, 5.676 de candidați au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7.

Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.

Rezultatele la acest concurs pot fi consultate pe site-urile Inspectoratelor Școlare Județene (lista completă, aici)

Rezultate concurs directori 2021. Cele mai bune județe

 

Județele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) și Mureș (78%). În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați.

Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50% s-au înregistrat în județele Mehedinți (44%), Călărași (45,1%) și Satu Mare (50,3%).

Distribuția pe note este următoarea:

 

Rezultate concurs directori 2021, Bistriţa-Năsăud: Aproape trei sferturi dintre candidații la concursul de directori, admişi

 

Aproape trei sferturi (73,48%) dintre cadrele didactice din judeţul Bistriţa-Năsăud care au susţinut, vineri, concursul pentru ocuparea posturilor vacante de directori şi directori adjuncţi în unităţile de învăţământ au fost declarate admise, obţinând note peste 7, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean, citate de Agerpres.

Cea mai mare notă obţinută a fost 8,6 şi cea mai mică notă - 4,6.

Din totalul celor 143 de candidaţi înscrişi iniţial, doi au cerut amânarea susţinerii probei, fiind diagnosticaţi cu COVID-19, iar un altul a cerut să susţină proba în alt judeţ.

Din restul de 140, şapte nu s-au prezentat la probă şi un altul s-a retras la vederea subiectelor, astfel că în final au fost evaluate 132 lucrări.

Un număr de 35 de candidaţi (26,51%) au obţinut note mai mici de 7 şi au fost respinşi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat, în urmă cu o lună, scoaterea la concurs a 144 de posturi de directori de şcoli, dintre care 110 de directori plini şi 34 de adjuncţi.

Pe lângă colegii, licee, şcoli gimnaziale şi grădiniţe, pe lista posturilor vacante se numără şi cele de la cluburile copiilor şi de la centrele pentru educaţie incluzivă.

Rezultate concurs directori 2021, Harghita: 66% din participanţii la concurs pentru posturile de directori au promovat examenul scris

 

Două treimi din candidaţii care au participat, vineri, la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita pentru ocuparea posturilor de directori ai instituţiilor de învăţământ au promovat examenul scris.

Datele furnizate de conducerea IŞJ Harghita, citate de Agerpres, arată că la acest concurs de directori s-au înscris 132 de candidaţi, din care opt nu s-au prezentat şi unul s-a retras.

În urma evaluării celor 123 de lucrări, 81 de candidaţi au fost declaraţi admişi şi 42 respinşi.

Cea mai mare notă a fost 9,20 şi cea mai mică - 4,80.

Preşedintele comisiei de evaluare, inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu, a precizat că aceia care au promovat examenul scris urmează să opteze pentru funcţiile pe care doresc să le ocupe, de director sau director adjunct.

"Ca la orice concurs, au fost şi note mai bune şi note mai puţin bune, unii au fost mulţumiţi, alţii mai puţin mulţumiţi. Este un concurs, nu toată lumea promovează. Îi felicităm pe cei care au promovat şi ne pare rău pentru cei care nu au obţinut minim nota 7. Cei care au promovat vor putea opta pentru funcţiile pe care doresc să le ocupe, de director sau director adjunct în unităţile de învăţământ, ţinând cont şi de limba de predare din unitatea respectivă. Concursul s-a desfăşurat fără incidente, în conformitate cu metodologia şi procedurile în vigoare. Mulţumim autorităţilor publice locale pentru sprijinul acordat, în speţă Poliţiei, care a asigurat securitatea în jurul perimetrului examenului şi Direcţiei de Sănătate Publică, pentru că ne-a sprijinit astfel încât să nu avem probleme medicale", a declarat Glodeanu.

Potrivit acestuia, eventualele contestaţii în urma susţinerii probei scrise pot fi depuse prin e-mail, pe adresa [email protected], în perioada 15-17 octombrie, până la ora 18,00.

În Harghita nu au fost candidaţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care să fie nevoiţi să susţină acest examen în cadrul sesiunii speciale.

Probele de interviu şi evaluarea CV-urilor se vor desfăşura în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie, în locurile stabilite de Inspectoratul Şcolar.

În Harghita au fost scoase la concurs posturile de directori de la toate cele 131 de unităţi de învăţământ din judeţ şi 60 de posturi de directori adjuncţi existente în prezent, conform legii.

Citește și...
Digitalizare minimă în școlile românești. Suntem pe ultimul loc în UE la utilizarea internetului în scop educațional
Digitalizare minimă în școlile românești. Suntem pe ultimul loc în UE la utilizarea internetului în scop educațional

Deși avem internet de mare viteză, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană atunci când vine vorba să-l folosim în scop educațional.  

Câți bani câștigă un profesor debutant în România. Mii de posturi sunt ocupate de dascăli care nu au terminat o facultate
Câți bani câștigă un profesor debutant în România. Mii de posturi sunt ocupate de dascăli care nu au terminat o facultate

Este loc de mult mai bine în învățământul românesc, însă sunt puține semne că lucrurile s-ar putea schimba curând. Salariile debutanților sunt neatractive, puțin peste 2.400 de lei în mână.

Proiect privind structura anului școlar 2023-2024. Școala ar putea începe mai devreme de 15 septembrie
Proiect privind structura anului școlar 2023-2024. Școala ar putea începe mai devreme de 15 septembrie

Ministerul Educației a publicat un proiect de ordin privind structura anului școlar 2023-2024, document care este supus dezbaterii publice. 

 

Recomandări
Negocieri strânse între PSD și PNL pentru ministere, cu trei luni înainte de a se roti la șefia guvernului
Negocieri strânse între PSD și PNL pentru ministere, cu trei luni înainte de a se roti la șefia guvernului

Cu trei luni înainte de a se roti la şefia guvernului, PSD şi PNL au început discuţiile despre cum îşi vor împărţi ministerele. Liberalii nu vor să cedeze justiţia, dar ar vrea să preia finanţele şi transporturile.

Rușii au atacat în valuri de-a lungul frontului cu Ucraina. Ce ar plănui să facă până la sosirea tancurilor occidentale
Rușii au atacat în valuri de-a lungul frontului cu Ucraina. Ce ar plănui să facă până la sosirea tancurilor occidentale

Fostul premier britanic Boris Johnson spune că Vladimir Putin l-ar fi amenințat că poate fi ucis de o rachetă când au vorbit la telefon chiar înainte de invadarea Ucrainei.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul provocat de “gheața neagră”. Marius a murit după ce a sărit în gol zeci de metri
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul provocat de “gheața neagră”. Marius a murit după ce a sărit în gol zeci de metri

Apar detalii despre accidentul provocat de o ploaie înghețată, pe autostrada A1, în județul Sibiu, în urma căruia a murit un bărbat de 48 de ani.