Raport îngrijorător: 39% dintre elevii români până în 15 ani se descurcă greu la citit
România este pe cale să rateze toate ţintele pe care şi le-a impus în materie de educaţie şi formare, pentru 2020.
Cifrele publicate joi de Comisia Europeană arată că stăm în continuare prost la capitolul şcoală, sub multe alte ţări din Uniunea Europeană.
Copiii României renunţa la şcoală, nu ştiu să citească ori să calculeze, iar tot mai puţini tineri reuşesc să termine o facultate. Aceasta este realitatea reflectată în cei 7 indicatori făcuţi publici joi de Comisia Europeană.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit datelor, 16,4% dintre tinerii care au între 18 şi 24 de ani renunţă la studii, în timp ce în Uniunea Europeană media abandonului şcolar este de 10,6%.
Şi la numărul celor cu studii superioare stăm prost, doar 25% faţă de 40, media europeană.
Extrem de grav este că aproape 39% dintre adolescenţii până-n 15 ani se descurcă greu la citit, la calcule simple şi au puţine cunoştinţe la capitolul ştiinţe. În timp ce în Uniunea Europeană media celor care se descurcă mai greu este de doar 19,7%.
Pe de altă parte nici cei care au între 25 şi 64 de ani nu mai investesc în formare profesională, nu fac cursuri de perfecţionare Doar 0,9% dintre aceştia îşi mai dau interesul în timp ce în uniunea europeană media este de 11,1%.