Protest la o școală din București. Părinții sunt nemulțumiți de comasarea unor clase în plină pandemie

Ultima actualizare: 09-09-2020 17:10
Protest la o școală din București. Părinții sunt nemulțumiți de comasarea unor clase în plină pandemie
Pro TV

Mai mulți părinți de la Școala 143 din București intenționează să organizeze un protest față de comasarea unor clase de a V-a, potrivit unor norme anunțate de ministerul Educației, în luna februarie, dar care între timp au fost modificate.

Miercuri, de la ora 18.20, mai mulți părinți vor protesta în curtea unității de învățământ, potrivit anunțului făcut Cristian Oprea, președintele comitetului de părinți.

Părinții au semnat, de asemenea, o petiție prin care cer anularea unei hotărâri a Consiliului de Administrației și a conducerii școlii 143 de a comasa 60 de elevi din trei clase de a V-a în două clase cu 30 de elevi.

Inițial, în cele trei clase se regăseau 22, 21, respectiv 17 clase.

"Ceea ce înseamnă că se încalcă prevederile legii educației naționale, modificată la data de 20.08.2020 prin legea 185 care a intrat în vigoare la 01.09.2020. Legea prevede un număr maxim de 26 elevi la gimnaziu, plus 3 în caz excepțional. Nu este cazul acum, fiind pandemie. Se motivează comasarea prin planul de învățământ aprobat în ianuarie. Deși inspectorul general adjunct de la ISMB a comunicat directoarei că între timp s-a schimbat legea și a apărut și pandemia. O lipsă totală de comunicare și înțelegere a situației din partea directoarei școlii. Abia marți au cerut punct de vedere juridic la ISMB dacă se aplică legea modificată. Joi este consiliul de administrație la ISMB care va decide. Ministerul a răspuns evaziv, făcând trimitere la planul de școlarizare și trimițând Petiția la ISMB. La ora 18:20, în jur de 20-30 părinți vor fi prezenți în curtea școlii pentru un protest și o discuție la 18:30 cu directoarea", a explicat Cristian Oprea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO