Şcoala unde profesorii din România merg să înveţe, alături de elevi


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 03 Noiembrie 2018 09:55
Categorie: Stiri Educatie

Metode de predare moderne, profesori în pas cu cele mai noi trenduri și elevi încurajați să-și exprime ideile.

Se poate și în România, aşa cum o arată proiectul pilot al unui program de dezvoltare personală, început în urmă cu trei ani într-o școală privată din Cluj. Acum programul are rezultate și unele școli de stat vor să îl aplice.

Trainer: „Ce vreau să vă gândiţi aşa, ca reflexie, e cât din timpul în şcoala îl dedicaţi ca profesori pentru construirea acestor abilităţi."

Proiectul „Leader in Me”, iniţiat acum trei ani la o şcoală privată din Cluj-Napoca, a vrut să schimbe mentalitatea profesorilor şi să îi facă pe elevi să aibă încredere în ei înşişi. A fost un succes, iar părinţii şi elevii care au trecut prin acest program spun că le-a schimbat perspectivele.

Părinte: „Fetiţa mea a intrat în acest program de dezvoltare personală într-un moment în care dezvoltarea ei proprie o făcea să fie foarte critică şi foarte atentă din perspectiva de a găsi defecte informaţiilor şi lucrurilor care i se transmit. Cel mai mare avantaj pe partea schimbării profesorilor vine pe partea uniformizării cumva a tipului de discurs pe care profesorii îl au către copii."

Elev: „În acest program „Leader in Me” eu învăţ efectiv cum să fiu un lider şi să mă folosesc de cele 7 criterii pe care le-am învăţat în viaţa de zi cu zi."

Elev: „Întâlnirea cu foarte multe persoane de peste tot din lume m-a învăţat extrem de mult să ştiu cine ce vrea de la mine şi cum pot să mă integrez în fiecare comunitate în parte."

În învăţământul modern, totul începe de la omul de la catedră.

Alina Tarchila, profesoară: „Am învăţat că schimbarea începe cu mine şi nu numai cu mine, ci cu toţi colegii mei din şcoală pe care o reprezentăm, şi că fiecare copil contează. De multe ori, folosim aceste sintagme şi nu de atâtea ori le punem în practică la clasă."

Rucsandra Mercea, directorul unei şcoli private: „Învaţă cum să îşi conducă viaţa, cum să fie liderii propriilor vieţi, să conducă o viaţă bazată pe o misiune personală, să aibă o viaţă eficace, organizată, să se uite la rolurile pe care le au şi ce fel de contribuţie vor să lase în lumea asta."

Acum, succesul de care se bucură programul a încurajat şi alte şcoli să îl adopte.

Corina Pop, director liceu de stat: „Am învăţat că este foarte clar că în vremurile în care le trăim abordarea în instituţiile de învăţământ trebuie să se schimbe, trebuie să fim mult mai apropiaţi şi mai deschişi de elevi şi în acelaşi timp să le dăm şansa să îşi croiască ei calea care li se potriveşte."

Programul funcţionează în prezent în 54 de țări din întreaga lume.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO