Oră de istorie inedită, cu ajutorul unei drone. Elevii au putut vedea live Mausoleul de la Mărășești
Orele de istorie pot deveni extrem de interesante, cu ajutorul tehnologiei. A demonstrat asta - încă o dată - o învățătoare din Tecuci, care a predat o lecție de istorie folosind o dronă și mai multe camere de luat vederi, amplasate la sol.
Numeroși elevi din toată țara au asistat la ora de istorie transmisă pe internet. Este doar una dintre inițiativele care au prins viață datorită proiectului „Educație la înălțime”.
”Lecţia noastră, dragii copii, porneşte de la istorie şi de la acest monument impresionant, pentru a ajunge la oameni care au făcut istorie.”
Alegeri 2024
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
Aşa a început lecţia "altfel", transmisă în direct, pe internet, de lângă Mausoleul de la Mărășești. Cu ajutorul imaginilor captate inclusiv din aer, cu o dronă, elevilor li s-a povestit, în imagini, istoria monumentului și a zonei. Tinerii au aflat cu această ocazie şi povestea primilor aviatori ai României. Şi a Smarandei Brăescu, prima femeie parașutist cu brevet din România
Învăţătoarea din Tecuci s-a pregătit două săptămâni, alături de o echipă de tehnicieni profesionişti.
Adrian Robe, iniţiator proiect Educaţie la înălţime: „Drona este magnetul proiectului nostru, asta îi captivează şi pe copii. Reuşim astfel să-i transpunem pe copii din clasă, să-i mutăm în locul transmisiei cu ajutorul dronei şi să vadă peisaje pe care poate nu le-ar vedea niciodată dacă nu am putea să le transmitem aşa.”
Elevii au fost încântaţi. La final, au primit un test.
Adriana Lefter, învăţătoare: „Copii au adresat întrebări pentru că sunt curioşi şi am avut aici experţi alături de noi care le-au răspuns la întrebări.”
Cei care au participat la ora "altfel" au asistat şi la demonstraţia unui partener de joacă - robot. Este inovaţia unei echipe de elevi de la un club din Tecuci.
Proiectul „Educaţie la înălţime” este susţinut de două asociaţii, cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României.