Într-un liceu din Gorj niciun elev nu a mai luat Bacul de ani de zile, în frunte cu primarul. ”Își bat joc de învățământ”
În țară avem licee în care niciun absolvent nu a reușit să obțină notă de trecere la examenul maturității.
În Gorj, de pildă, sunt două astfel de unități de învățământ în care scenariul rușinos se repetă de ani de zile. Așa că responsabilii au hotărât să pună lacătul pe ușă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La liceul tehnologic din comuna Turburea, de acum vor fi pregătiți doar viitori ospătari și mecanici auto. A fost luată această decizie pentru că, de aproape un deceniu, niciun elev de acolo nu a obținut notă de trecere la examenul de bacalaureat.
Elev: "Acum am început cu profesionala, momentan băieții se descurcă bine și cu mecanica și de la ospătari. Majoritatea dintre ei lucrează în domeniu”.
La sesiunea care tocmai s-a încheiat s-au înscris șase absolvenți - toți din promoțiile anterioare. După proba la Limba română, doi dintre ei nu s-au mai prezentat.
Liviu Zgaibă, director liceul tehnologic Turburea: "S-au dus la muncă și bacul a rămas pe locul doi".
Examenul maturității i-a pus mari probleme inclusiv primarului din localitate, care nu a reușit să obțină diploma de Bacalaureat după absolvirea liceului.
Primarul comunei, fără Bac: ”Aici e mâna profesorilor”
Ion Bârcă, primarul comunei Turburea: "Aici e mâna dascălilor. Ai profesori buni, înveți carte. Să zic că își bat joc de învățământ, parcă e urât să zic așa”.
Localnic: "Înseamnă că nu merge ceva, prost învățământul, nu își dau silința profesorii sau elevii”.
Și la liceul din Stoina situația este asemănătoare, iar responsabilii vor să renunțe și acolo la învățământul de zi. De altfel, lucrurile nu stau bine la nivelul întregului județ, recunosc autoritățile din Gorj.
Dana Constantinescu, inspector școlar general al județului Gorj: "Suntem locul 6 de jos în sus la promovabilitate. Avem totuși anul acesta un procent mai mare la promovabilitate. Anul trecut am avut 49,75, iar anul acesta aproape 57%”.
O explicație pentru rezultatele rușinoase ar fi faptul că elevii ajunși în aceste licee au fost admiși cu note de 2 și 3. Și au rămas la același nivel la finalizarea studiilor.