Încă mai există elevi care nu pot participa la orele online. Mii de tablete, livrate în Botoșani cu întârziere

16-12-2020 07:40


Peste 6.000 de elevi din județul Botoșani, care nu au participat până acum la orele online, așteaptă să primească tablete în următoarele zile.

Dispozitivele au fost trimise de către Ministerul Educației, și urmează să fie configurate de către specialiști.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Botoşani, peste 6.000 de elevi nu au putut participa până acum la orele online. În prag de vacanţă, autorităţile le vor trimite, în sfârşit, tabletele mult aşteptate.

Daniela Fecioru-Cantemir, director Liceul "Demoștene Botez" din Trușești: Am primit 345 de tablete, număr care acoperă, în momentul de faţă, necesarul dispozitivelor pe care le pot folosi copiii pentru învăţarea online.
Reporter: Ce au făcut elevii până acum?
Daniela Fecioru-Cantemir, director Liceul "Demoștene Botez" din Trușești: Au fost grupuri de suport, elevi de la care şi-au luat temele şi le-au postat colegii pentru ei, sau am trimis fise prin microbuzul şcolar.

Reporter: Aceste tablete acoperă necesarul?
Ada Macovei, inspector general adjunct ISJ Botoşani: 10% din ceea ce este în evidenţele noastre, ca şi populaţie şcolară eligibilă în cadrul proiectului ce include învăţământul obligatoriu. 6.170 de copii care nu au avut până acum acces la tablete.

Şi autorităţile locale au achiziţionat alte 3.000 de dispozitive, care şi ele aşteaptă să fie distribuite către elevii din mediile defavorizate.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general ISJ Botoşani: "Orice tabletă este binevenită, având în vedere cum ne desfăşurăm activitatea. 6.170 de tablete au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei pentru judeţul Botoşani. Avem 15 UAT-uri unde deja s-au făcut."

Dispozitivele vor fi configurate de informaticienii din şcoli, iar în câteva zile vor ajunge şi la elevi. Totuşi, ar mai putea să apară probleme, deoarece în judeţ sunt încă zone fără semnal.


VIDEO PROTVPLUS.RO