”Noaptea Muzeelor 2019”, evenimentul care a scos din case zeci de mii de bucureșteni
Noaptea Muzeelor a scos din case zeci de mii de oameni care au luat la pas marile orașe până târziu.
În București, peste 60 de instituții de cultură au pregătit expoziții şi spectacole interactive. Noaptea Muzeelor se desfășoară din anul 1997 în peste 100 de orașe din lume, iar vizitatorii intră gratuit peste tot, așa cum se întâmplă și în țara noastră.
În Bucureşti, cel mai vizitat muzeu a fost cel de istorie naturală Grigore Antipa. Aproximativ 20 de mii de oameni s-au aşezat la coadă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Fetiță: Păsări, broaște, șerpi.
Reporter: Și ce ți-a plăcut cel mai mult?
Fetiță: Păsările, că au culori diferite și că au pene frumoase.
Reprezentanții muzeului au venit cu noutăți.
"O expoziţie care să aibă ca subiect jocul de rugby. Își propune să descifreze, să ne introducă în ceea ce înseamnă emblemele pentru fiecare echipe”, spune Oana Popă, cercetător ştiinţific.
Mii de bucureșteni s-au oprit și la Teatrul Odeon, la o expoziție dedicată unui singur artist - ilustratorul Sebastian Pren. Cei care au vrut să apară într-o lucrare semnată de el au avut la dispoziție un soft care transpune realitatea în stilul abordat de artist.
"Codul compară o bază de date de circa câteva mii de imagini că să învețe să reprezinte lumea prin intermediul elementelor astea”, spune Mihai Cojocaru, director de creaţie.
"Mi se pare foarte drăguţ conceptul, pentru că sunt lucrări interactive. Mi-au plăcut foarte tare”, spune un tânăr.
Pe lângă marile muzee care își deschid în fiecare ediție porțile, în acest an vizitatorii au fost invitaţi şi la Muzeul de Artă Recentă, au putut admira picturi semnate de Ion Țuculescu sau Ion Grigorescu.
Noaptea Muzeelor în Timișoara
La Timişoara, punctul culminant al serii a fost spectacolul cu foc oferit de formaţia Peregrinii în faţa Muzeului Naţional al Banatului
Iar la Târgu Mureş a fost aglomeraţie la Grădina Zoologică, unde a fost organizată şi o vânătoare de comori.
Noaptea Muzeelor în Iași
La Iaşi, mii de oameni au vizitat Palatul Culturii care adăposteşte patru muzee, cu expoziţii de artă contemporană sau clasica, de arheologie şi etnografie.
Noaptea Muzeelor în Cluj
Iar la muzeul de artă din Cluj, câţiva elevi ai liceului de coregrafie au realizat dansuri inspirate din tablouri.
Muzeele din țară și-au închis porțile târziu, în noapte.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!