A transformat mine de creion în personaje din Game of Thrones. Expoziţia, la Bucureşti

08-05-2019 08:34

O mică parte din universul „Game of Thrones" se află zilele acestea la București, în cadrul unei expoziții mai puțin obișnuite. Treizeci de figurine inspirate din faimosul serial au fost sculptate în mină de creion și reproduse în cele mai mici detalii.

„Regele Nopții", „Tronul de Fier" și „Jon Snow" sunt câteva dintre creațiile milimetrice care pot fi admirate de curioși.

Meticulos şi cu o răbdare de fier, Salavat Fidai a sculptat în mină de creion aceste figurine inspirate din universul serialului "Game of Thrones". Tăcut şi folosind un microscop, lucrează la o singură piesă, în medie, două zile.

"Cea mai complexă piesa din această expoziţie este Dragonul cavalerului alb o piesă la care am lucrat doua saptămâni pentru că primul exponat s-a stricat şi a trebuit să îl reiau de la zero. Din punct de vedere tehnic este cea mai complicată piesa a expoziţiei."

Aceste creaţii, aflate acum în Bucureşti, au ajuns şi în Thailanda, Malaezia şi Singapore.

Figurinele au între 2 şi 5 milimetri aşa că aveţi neapărat nevoie de o lupă ca să le studiaţi şi cele mai fine detalii. Le găsiţi expuse până pe 26 mai.

De-a lungul timpului, 350 de astfel de sculpturi minuscule ieşite din mâinile bărbatului au fost expuse în galerii din Statele Unite, Australia, Italia şi Germania.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO