Elevii colegiului Lauder au intrat în pielea ambasadorilor: „Avem nevoie de puțină diplomație”
Diplomaţia ar trebui introdusă ca materie opţională în şcoli. Este părerea ministrului Afacerilor Externe, care li s-a adresat, joi, liceenilor din Capitală, inclusiv celor de la centrul educaţional „Lauder Reut''.
La eveniment au participat şi ambasadori. Diplomaţii le-au vorbit tinerilor despre importanţa mijloacelor de socializare, dar şi despre cum trebuie să diferenţieze ştirile false de cele reale.
Elevii colegiului Lauder au fost preţ de două zile ambasadori. Copiii din clasele a 10-a şi a 11-a au vizitat 19 ambasade şi, în fata diplomaţilor, au ţinut discursuri despre ţările pe care au ales să le reprezinte. Andrei Nițulescu, un elev de 16 ani s-a descurcat cel mai bine.
Andrei Nițulescu, elev: „A fost o experienţă dificilă, multe dificultăţi, emoţiile pe care le-am avut pe scenă."
Andrei şi colegii lui studiază diplomaţia, mass-media, relaţiile internaţionale, afacerile şi oratoria.
Cobrea Tudor, elev: „Fiecare dintre noi are nevoie de puţină diplomaţie în gestica în mimica feței."
Ioana Mogoş, elev: „Am ieşit din zona de confort şi am aflat că lumea e locul ideal pe care îl vedem de acasă."
Tova Ben Nun-Cherbis, preşedintele complexului educaţional Lauder-Reut: „Foloseşti diplomaţia în toate meseriile, nu înseamnă nu doar că eşti ambasador."
La eveniment au participat şi elevi din alte licee. Ministrul Afacerilor Externe le-a vorbit tuturor despre reţelele de socializare care au schimbat mult misiunea diplomaţilor. Dar este nevoie de oameni care să discearnă ştirile reale de cele false.
Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe: „O dată cu apariţia reţelelor de socializare, ne-am dat seama că percepţia este azi mult mai import decât realitatea. Îmi pare rău să o spun, dar uneori poţi fi uimit de diferenţa care există între realităţile dintr-o ţară sau dintr-un oraş în comparaţie cu imaginea publică."
Politicienii le-au spus elevilor că vor încerca să introducă arta diplomaţiei între materiile opţionale din şcoli.