Curs pentru prevenirea consumului de droguri la o școală din Sectorul 4. Ce au învățat elevii
E oficial. Săptămâna viitoare Consiliul Suprem de Apărare a țării va stabili cum va fi combătut fenomenul traficului de droguri din România.
Între timp, polițiștii de la siguranță școlară și-au intensificat acțiunile în școli, alături de reprezentanții antidrog. Chiar miercuri, elevii unei școli din Sectorul 4 al Capitalei au asistat la un curs privind riscurile consumului de droguri.
Mai mulți elevi din clasele a șaptea și a opta au făcut azi cunoștință cu structuri ale poliției implicate în combaterea traficului de droguri. Mai multe standuri au fost amplasate în curtea școlii, iar polițiștii le-au arătat mai întăi ce au în dotare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Elevii i-au uimit pe polițiști cu tot ceea ce știau deja despre fenomenul consumului de droguri.
Alexandru Leuțu Cotroceanu, directorul direcției pentru siguranță școlară: „Interacțiunea cu elevii, pentru colegii mei de la siguranță școlară a devenit ceva comun. Ne bucurăm de încrederea pe care ei ne-o oferă și țin să îi rog pe această cale ca de fiecare dată când sunt martori sau victime ale unor infracțiuni să spună cadrelor didactice sau polițistului oriunde s-ar afla”.
Copiii au asistat și la o mică demonstrație cu un câine de urmă al poliției canine, apoi s-au retras în clase unde au aprofundat temele propuse de polițiști și de specialiști antidrog.
Chiar dacă la teorie stau foarte bine, copiii nu știu prea bine cui trebuie să ceară ajutor când se confruntă cu probleme grave.
Oana Hagiescu, președintele Asociației Parentropoli: „Spune că ei îi pun să scrie pe degetele de la o mână numele persoanei pe care o contactează și mulți scriu "eu sau copii de vârsta lor”.
Mai mult, potrivit Agenției Naționale Antidrog, din ce în ce mai mulți copii de școală generală recunosc că au încercat cel puțin o dată un drog de risc. Vârsta medie de debut pentru consumul de droguri, declarată de adolescenți, este de 13 ani.