Ceremonii de absolvire în timpul pandemiei. Distanțare socială și săli de clasă goale

Ultima actualizare: 11-06-2020 19:43

Din motive de siguranță, majoritatea școlilor au organizat anul acesta festivitățile de sfârșit de an pe internet.

Chiar și așa, n-au lipsit lacrimile, iar emoția a trecut dincolo de răceala tehnologiei. La Târgu Jiu, de pildă, autoritățile au pus la dispoziția elevilor stadionul abia construit, însă nu toți directorii au dorit să sărbătorească acolo.

27 de școli gimnaziale din Târgu Jiu i-au sărbătorit pe absolvenți pe noul stadion din oraș.

Măsurile luate înainte de intrarea pe stadion au fost riguroase. Tuturor participanților li s-a luat temperatura.

În interior, pe pista de atletism, au fost așezate sute de scaune la o distanță de 2 metri. Și părinții aflați în tribune au stat răsfirați.

Copiii au fost extrem de emoționați, mai ales că nu s-au mai întâlnit de când s-au închis școlile.

Elevă: „Este foarte frumos. Măcar de asta să ne putem bucura”.

Livia Zamfir, director școală: „E o frumusețe ce se întâmplă aici, copiii sunt și vor fi bucuroși pentru ce se întâmplă.”

Săptămâna viitoare și absolvenții de liceu din oraș vor avea festivitatea lor.

La Colegiului Național Mihai Eminescu din Oradea, Gaudeamus a răsunat în sălile goale. Elevii din clasa a 12-a și-au luat rămas bun doar în mediul virtual.

Horea Dobai, absolvent C.N. Mihai Eminescu - Oradea: „A fost ceva mai neconvențional, dar ne bucurăm că școala noastră a făcut efortul, pentru noi, să organizeze o festivitate de absolvire online, astfel încât să ne simțim absolvenți cu adevărat.”

În cadrul ceremoniei online, șeful de promoție i-a predat, tot virtual, cheia liceului unei colege din clasa a 11-a.

În Brașov, părinții unor copilași din clasa a doua au fost puși în situația de a înmâna chiar ei premiile și coronițele.

Mirela Mihai, mama unei eleve:Coronița am pregătit-o de ieri, ea nici măcar nu știa că ia premiu - pentru că doamna ne-a spus să nu anunțăm nimic.”

Sofia, mama și vărul ei au ținut să respecte până la capăt tradiția sfârșitului de an școlar așa că au ieșit în curtea casei pentru fotografia de absolvire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO