Ce spune Ministerul Educației despre „sălile de detenție” pentru elevi DOCUMENT
Ministerul Educației spune că nu a vorbit nicăieri despre ”săli de detenție” în proiectul pus în dezbatere publică privind Statutul Elevilor, oficialii guvernamentali considerând ”eronată” folosirea acestui termen.
Ministerul Educației precizează că nu a folosit nicăieri în proiectul de Statut al elevului termenul de ”sală de detenție”, cu privire la modalitățile în care pot fi sancționați elevii nedisciplinați, cu probleme de comportament.
”Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop”, a transmis joi Ministerul Educației.
Proiectul aflat în dezbatere publică privind ”Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP) & Statutul elevului” poate fi consultat AICI.
De asemenea, documentele pot fi consultate la finalul acestui articol.
Reacția ministerului vine după ce opinia publică a apreciat că elevii cu probleme vor fi duși în ”săli de detenție” amenajate special în școli, cu referire la propunerea ca astfel de elevi, respectiv cei neascultători, să fie puși într-o sală de clasă separată de cea de cursuri, sub supravegherea unui cadru didactic, dacă deranjează la ore.
Ce este, de fapt, ”sala de detenție”
”Pentru o informare corectă redăm conținutul integral al articolului din documentul supus consultării publice:
Art. 14 (2) În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc. În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat”, a explicat Ministerul Educației.
”Reiterăm faptul că proiectul de Statut al elevului și cel al Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar sunt în etapa de consultare publică”, a mai transmis ministerul.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: elevi, proiect, ministerul educatiei, sala, detentie, dezbatere publică, statut,
Dată publicare:
13-06-2024 10:14