Apar noi cazuri de elevi infectați cu Covid-19. SITUAȚIA în țară

×
Codul embed a fost copiat

Continuă să apară noi cazuri de elevi infectați cu Covid-19, după deschiderea școlilor. Primele cazuri au apărut la doar câteva zile după ce anul școlar 2020-2021 a început.

Cazuri de Covid-19 au fost confirmate atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, ceea ce a dus la izolarea colegilor de clasă sau chiar la închiderea unor unități de învățământ și trecerea de la scenariul verde sau hibrid, la cel roșu.

Elevă de clasa a patra de la o şcoală din Ploieşti, diagnosticată cu COVID-19

 

O elevă de clasa a IV-a de la o şcoală din Ploieşti a fost diagnosticată cu COVID-19, toţi colegii acesteia urmând a trece la scenariul roşu, respectiv cursuri susţinute exclusiv online, în următoarele două săptămâni.

Autorităţile au dispus dezinfectarea spaţiilor din unitatea de învăţământ. Este primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 la o şcoală din Ploieşti.

Citește și
Elevi
Elevii intră în vacanța de iarnă. De când se întorc la școală în 2025

La Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir” din Breaza cursurile au trecut online după prima zi de şcoală, la această unitate sanitară fiind infectaţi 11 elevi, conform celor mai recente raportări făcute publice de către autorităţile din judeţ.

Şi în comuna Gorgota şase şcoli şi grădiniţe fac cursuri tot online după ce un profesor a fost diagnosticat cu COVID-19 la scurt timp după ce a participat la un Consiliu profesoral la care s-au reunit cadre didactice de la unităţile şcolare din comună.

Încă doi elevi din judeţul Galaţi au fost confirmaţi cu Covid-19

 

Încă doi elevi din judeţul Galaţi au fost confirmaţi cu Covid 19, numărul celor depistaţi pozitivi în şcoli ridicându-se se acum la 3. Cazurile sunt însă în şcoli diferite astfel că nu se impune închiderea vreunei unităţi de învăţământ, conform News.ro.

Potrivit autorităţilor din ISJ Galaţi, confirmate cu Covid 19 sunt o elevă de clasa a 12-a de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade", o elevă de clasa a şasea de la Şcoala 22 şi o elevă de la Şcoala Cuza Vodă.

În urma confirmării acestor cazuri, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi au dispus plasarea în carantină pentru 14 zile a tuturor colegilor de clasă ai celor depistaţi pozitivi.

Cursurile se desfăşoară online.

De asemenea, autorităţile au dispus realizarea unei dezinfecţii riguroase în toate cele trei unităţi de învăţământ în care au fost depistate cazuri de infectare coronavirus.

Şase elevi şi şase profesori din Iași, depistaţi pozitiv cu COVID-19 de la începerea anului şcolar

 

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunţat, joi, că începând cu data de 14 septembrie au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus şase elevi şi şase profesori de la unităţi de învăţământ din judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă, în momentul de faţă nu sunt înregistrate focare de infecţie cu COVID-19 în unităţile şcolare.

„Cu privire la posibilele cauze de infectare a acestor persoane, putem face referire la transmiterea comunitară sau la focarele familiale şi nu la o infectare cauzată de prezenţa la orele de curs desfăşurate în unităţile de învăţământ”, se menţionează în comunicatul de presă al DSP Iaşi.

În acelaşi document se precizează faptul că unităţile de învăţământ din comuna Bivolari vor trece în cursul săptămânii viitoare de la scenariul roşu de funcţionare în scenariul galben, decizia fiind luată în şedinţa de joi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Patru clase de la două colegii din Bistrița-Năsăud, trecute în scenariul roşu

 

Copiii din patru clase de la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" şi Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" din municipiul Bistriţa au trecut, de vineri, în scenariul roşu, şi vor învăţa online în următoarele două săptămâni, din cauza apariţiei a două cazuri de COVID-19 la un elev, respectiv la un cadru didactic.

Potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, este vorba despre un elev de clasa a VIII-a de la "Liviu Rebreanu" şi de un cadru didactic care predă la "Andrei Mureşanu".

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mihai Mureşan, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, odată cu apariţia acestor cazuri de COVID-19, conducerile celor două colegii naţionale au decis intrarea în scenariul roşu a patru clase de elevi, în total.

"La Colegiul Naţional 'Liviu Rebreanu', toată clasa (din care face parte elevul cu COVID-19 - n.r.) a intrat în scenariul roşu - din câte ştiu eu, vreo 18 elevi. Ei vor desfăşura activitatea, de acum, în online, timp de 14 zile. (...) La Colegiul Naţional 'Andrei Mureşanu', clasele care au interacţionat cu doamna profesoară în cele două zile, la fel, vor trece în scenariul online. Din câte ştiu eu, sunt trei clase", a spus Mureşan.

O elevă de la Colegiul Gheorghe Şincai s-a dus la școală, deși tatăl ei aștepta rezultatul testului Covid-19

 

O elevă de colegiul naţional Gheorghe Şincai a stat o oră în clasă, alături de colegii ei, în prima zi de şcoală.

În prima zi, când fata a venit alături de colegii ei, testul tatălui era deja prelevat, dar nu exista un rezultat. Acesta a venit abia marţi, când şi eleva a fost testată. Ca să protejeze restul clasei, nu s-a mai prezentat la ore. Pentru ea răspunsul a venit miercuri- şi ea era infectată. Familia a anunţat conducerea şcolii, care a aplicat protocolul impus de DSP.

Şi o fetiţă de clasa a 6-a de la o şcoala generală din Galaţi a fost testată pozitiv.

Prof. Valentina Tudorache, director: „Marţi, la prima oră de curs, o elevă din clasa a 6-a a acuzat dureri de burtă şi senzaţii de vomă. Imediat am informat asistenta care a preluat-o, a dus-o în camera de izolare.”

Colegii ei vor stat în casă 14 zile.

Alt caz de infectare a fost anunţat în comuna Cuza Vodă, dar şi într-o şcoală din Vaslui.

Ministerul Educaţiei anunţă că numărul şcolilor care aplică scenariul roşu pentru cel puţin o parte dintre elevi a ajuns la 300. În unele dintre acestea, au fost depistaţi şi dascăli bolnavi.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Elevii intră în vacanța de iarnă. De când se întorc la școală în 2025
Elevii intră în vacanța de iarnă. De când se întorc la școală în 2025

Elevii intră în vacanţa de iarnă de vineri, după terminarea cursurilor, şi se vor întoarce la şcoală pe 8 ianuarie, miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Cum ar putea promova elevii doi ani de școală într-unul singur. Criteriile pe care le impune Ministerul Educației
Cum ar putea promova elevii doi ani de școală într-unul singur. Criteriile pe care le impune Ministerul Educației

Comisia de Dialog Social a Ministerului Educației a avizat favorabil metodologia care permite elevilor din învățământul preuniversitar să promoveze doi ani de studii consecutivi într-un singur an școlar, dar cu anumite condiții.  

Apare o nouă universitate în România. Domeniile în care va pregăti studenți
Apare o nouă universitate în România. Domeniile în care va pregăti studenți

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect care vizează înfiinţarea Universităţii "Ioan Slavici" din Timişoara. S-au înregistrat 259 voturi 'pentru' şi o abţinere.

Recomandări
Klaus Iohannis discută astăzi cu liderii partidelor parlamentare, pentru a rezolva criza politică. USR participă separat
Klaus Iohannis discută astăzi cu liderii partidelor parlamentare, pentru a rezolva criza politică. USR participă separat

Noua rundă de negocieri pentru formarea Guvernului, purtate de PSD, PNL și UDMR, s-a încheiat sâmbătă seară fără a se ajunge la o înțelegere.

VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit
VIDEO. Tragedie în Brazilia. Cel mai grav accident rutier din ultimii 17 ani: 38 de oameni aflați într-un autocar au murit

Un accident de autocar urmat de un incendiu s-a soldat cu cel puţin 38 de morţi, sâmbătă, în statul brazilian Minas Gerais (sud-est), a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit News.ro.

La Rânca a început deja vacanța de Crăciun. Turiștii au primit pomana porcului, țuică și vin fiert, direct pe pârtie
La Rânca a început deja vacanța de Crăciun. Turiștii au primit pomana porcului, țuică și vin fiert, direct pe pârtie

Pentru unii români a început deja vacanța de Crăciun, iar cei care au ajuns la Rânca, în Gorj, au intrat repede în atmosfera de sărbătoare.