Vizi Imre sprijină producătorii locali afectați de pandemie. Rețete speciale ale finalistului de la „Vocea României”

Dată publicare: 05-03-2021 08:08
Dată actualizare: 05-03-2021 09:16


Pandemia a închis târgurile, iar acum doar internetul oferă o șansă la supraviețuire pentru micii producători locali. Ajutați de Vizi Imre, finalistul de la „Vocea României”.

 

În Mureș, o mână de oameni a pus la punct un mijloc de promovare care ajută întreprinzătorii. Printre cei implicați în proiect se află și unul dintre finaliștii de la "Vocea României".
Este vorba despre Vizi Imre. Artistul a pus deoparte instrumentele și s-a apucat de gătit, cu produse locale.

Pentru mulți producători locali, vânzările s-au terminat odată cu închiderea târgurilor. Acum, mulţi dintre ei pot ajunge la cumpărători doar pe internet. Un ajutor nesperat a venit de la Vizi Imre. Finalistul de la Vocea României a lansat un curs online pentru cei care vor să gătească după rețete speciale, cu napi, mangold sau microplante de la fermele din Mureş.

Vizi Imre, artist: „Am promovat producătorii locali în modurile noastre şi am început să ne gândim: ar fi frumos să luăm produse locale şi să le arătăm oamenilor ce pot face cu ele”

Cristina Manoilă, organizator târguri: „Este dificilă această perioadă, nu exista săptămână să nu primim mesaje când se organizează următorul târg. Am mai făcut un pas cu această bucătărie pe care am improvizat-o şi cu aceste reţete şi promovăm producătorii pentru ca lumea să-i vadă”.

Ideea a fost bine primită de producătorii locali. În ultimul an, au pierdut multe pieţe.

Bende Lajos, producător: „O parte dintre ele sunt restaurante, această parte ne-a afectat destul de mult. Înainte de pandemie însă aveam o soluţie pentru că reuşeam să ne adăpostim sub acoperiş, acum acest lucru nu este posibil”.

La târgurile organizate în județul Mureş participau aproximativ 80 de producători locali înainte de pandemie. Vizi şi echipa să vor să aducă în emisiune cel puţin unul pe săptămână. Și să gătească ceva deosebit cu produsele din fermele lor.