O fetiță din SUA vinde limonadă pentru a-și salva viața. Câți bani a strâns pentru operațiile costisitoare

Dată publicare: 05-03-2021 08:07
Dată actualizare: 05-03-2021 09:17


O fetiță de numai 7 ani din Alabama a strâns o parte din banii necesari pentru operația care-i poate salva viața vânzând limonadă.

Copila a fost diagnosticată cu mai multe malformații cerebrale și are nevoie de o sumă importantă pentru operația pe creier.

Impresionați de povestea ei, mulți oameni au făcut donații, așa că, până acum, s-au strâns 300 de mii de dolari.

Ea este Liza Scott. În urmă cu câteva zile și-a amenajat un stand de limonadă în brutăria mamei sale.

Elizabeth Scott, mama ei: „Are trei malformații cerebrale. Una dintre ele este ceea ce medicii numesc "schizencefalie", o fisură în lobul frontal drept al creierului."

Fetița a fost diagnosticată cu trei malformații cerebrale rare după ce a suferit o criză de epilepsie la începutul anului.

Elizabeth Scott, mama ei: „(Criza de epilepsie) a durat aproximativ 45 de minute. O ambulanță a dus-o apoi la spitalul pentru copii, medicii au consultat-o, apoi am plecat acasă. Dar ne-am întors în aceeași după-amiază."

Din acel moment, viața fetiței s-a schimbat radical. Pentru a fi din nou un copil normal, Liza trebuie să treacă prin cel puțin două intervenții chirurgicale costisitoare.

Elizabeth Scott, mama ei: „Am petrecut nopți întregi plângând, întrebându-mă cum o să ieșim din această situație? Cum o să fac asta? Sunt o mamă singură."

Xavier Harris, reporter:
„Pentru a ajuta la plata unor facturi medicale, Liza a decis să vândă limonadă aici în magazinul familiei sale."

Liza Scott, fetița care vinde limonadă: „O limonadă costă 25 de cenți, la fel ca și anul trecut când mama o vindea în magazin."

Povestea ei a impresionat mulți americani, iar oamenii au început să-i facă donații.

Elizabeth Scott, mama ei:Până acum am stâns puțin peste 300.000. Este greu de estimat cât vor costa toate operațiile în plus față de cât acoperă asigurarea medicală."

Medicii Spitalul de Copii din Boston au programat-o deja pe Liza pentru prima operație. Intervenția va avea loc peste câteva zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO