Viespile asiatice ucigașe invadează Marea Britanie. Vin din Franța, atrage atenția un expert

Ultima actualizare: 25-04-2022 10:42
Viespile asiatice ucigașe invadează Marea Britanie. Vin din Franța, atrage atenția un expert
Getty

Viespile asiatice ucigașe au pornit din Franța peste Canalul Mînecii și amenință Marea Britanie. Autoritățile din Regat par a fi descoperite în fața pericolului, după mai mulți ani în care au reușit să oprească invazia insectelor.

Viespile asiatice ucigașe sunt în pericol să facă noi victime în Marea Britanie, arată publicația The Sun. Insectele periculoase au ajuns în Insulele Canalului și reprezintă primul val din 2022, arată sursa citată.

Potrivit expertului Francis Russell, o asemenea viespe ucigașă a fost găsită moartă în satul L'Islet din Guernsey, iar alta a fost prinsă într-o capcană pusă într-o grădină.

„Credem că viespile abia au venit din Franța. Vântul bate dinspre nord-est până săptămâna viitoare, potrivit prognozei. Există această tendință a fi purtate de acest vânt, din nord est, și cred că vor fi și mai multe până săptămâna viitoare” a declarat expertul.

Mai mult de 20 de viespi, precum și două stupuri, au fost, de asemenea, găsite în Jersey la începutul acestui an.

Viespile asiatice ucigașe sunt un pericol atât pentru oameni, cât și pentru albine, pe care le omoară frecvent. O singură înțepătură este fatală pentru o persoană care are alergie și acestea pot ucide 50 de albine pe zi, arată sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO