VIDEO. Un american a fost mușcat de un piton uriaș, dar a reușit să îl captureze
Un piton birmanez cu o lungime de 5,18 metri a fost capturat în Florida, într-o regiune umedă tropicală din sudul statului numită Everglades, de un bărbat care îşi spune "Python Cowboy", informează The Independent.
Mike Kimmel, care administrează pagina de internet ''Python Cowboy'', a postat vineri un videoclip cu prinderea șarpelui, pe canalul său de youtube.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Kimmel a mers într-o insulă din Everglades cu scopul de a găsi un piton birmanez şi, la scurt timp după ce a văzut un mic şarpe negru, a descoperit ceea ce căuta de fapt.
"Inima a început să-mi bată cu putere", a povestit el pentru CNN, citată de Agerpres. "Am mai prins pitoni mari, însă acesta părea extrem de mare", a explicat el.
Kimmel, mușcat de șarpe
În videoclipul de 15 minute se poate vedea cum Kimmel, care deţine organizaţia Martin County Trapping & Wildlife Rescue, reuşeşte să prindă şarpele, însă este muşcat de acesta.
Deşi sângera, bărbatul a reuşit să tragă pitonul în barca în care se afla, unde l-a eutanasiat.
100.000 de pitoni în Everglades
Originari din Asia de Sud-Est, pitonii birmanezi, care pot atinge lungimi de până la 5,8 metri, au fost semnalaţi pentru prima dată în această regiune din Florida în anii '80, cel mai probabil după ce au fost abandonaţi de proprietari.
Se estimează că în prezent există peste 100.000 de pitoni în Everglades, care se hrănesc cu ratoni şi vidre şi uneori ucid aligatori.
Potrivit Comisiei pentru conservarea peştilor şi faunei sălbatice din Florida, "pitonul birmanez este un constrictor mare, neveninos, considerat o specie invazivă în Florida". "Aceştia trăiesc în special în ecosistemul Everglades şi în jurul său, din sudul Floridei, unde reprezintă o ameninţare pentru fauna sălbatică autohtonă", a precizat comisia.
Persoanele care elimină această specie invazivă din Everglades primesc bani din partea autorităţilor.