Urme ale activităţii umane vechi de 20.000 de ani, descoperite în China
Un sit cu relicve din perioada Paleoliticului târziu a fost descoperit în apropierea râului Mulanxi în oraşul Putian, în estul provinciei chineze Fujian, a anunţat Biroul Municipal pentru Cultură şi Turism.
Potrivit arheologilor, descoperirea arată că în această zonă a fost înregistrată activitate umană în urmă cu cel puţin 20.000 de ani.
Fan Xuechun, şeful echipei arheologice care a făcut descoperirea, a declarat că în timpul lucrărilor de excavare şi cercetare, care au durat aproximativ un an, echipa a găsit în total 26 de situri preistorice, inclusiv unul din perioada Paleoliticului, şapte din Neolitic şi 18 situri din Epoca Bronzului.
Au fost dezgropate sute de specimene şi aproape 100 de obiecte complete sau recuperabile, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.
Descoperirea permite umplerea multor lacune în arheologia din această regiune, a mai spus Fan.
Oficialul chinez a declarat că descoperirile au arătat că bazinul râului Mulanxi este una dintre zonele în care activităţile umane străvechi erau frecvente. Aceasta a fost o zonă în care cultura preistorică din nordul Fujian s-a intersectat cu cea din sudul Fujian, cu o mare valoare în materie de cercetare.
Peste 20 de sit-uri cu relicve care datează din perioada de dinainte de Dinastia Qin (înainte de 221 î.Hr.) au fost descoperite în zona bazinului râului Mulanxi în ultimele decenii.