Un jandarm din Iași are liber de la instanță să-și bată soția. De ce judecătorii nu i-au acordat ordin de protecție femeii
O femeie din Iași bătută de soțul ei, jandarm de profesie, nu a obținut de la instanță ordin de protecție împotriva acestuia, după ce judecătorii au considerat că actele de violență nu sunt suficient de grave.
Incidentul a avut loc pe 20 noiembrie, când între jandarm și soția lui a izbucnit un conflict spontan, legat de cheltuielile zilnice, precum și de faptul că femeia băuse în acea zi 2-3 pahare, după cum a mărturisit aceasta, scrie Ziarul de Iași.
Bărbatul a prins-o de păr și a lovit-o, certificatul medico-legal eliberat ulterior evidențiind numeroase urme de lovituri pe antebraţe, specifice situaţiilor în care victima încearcă să se apere, dar şi o lovitură în faţă şi urme de degete pe gât.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Femeia a apelat la ajutorul surorii sale şi a chemat poliţia. Ulterior, cazul a ajuns în instanţă, femeia cerând emiterea unui ordin de protecţie pe o durată de şase luni, în timp ce soţul a contestat şi ordinul provizoriu eliberat de poliție.
”Astfel de hotărâri golesc de sens protecția oferită de lege”
Surprinzător, însă, Judecătoria Iași a respins ambele cereri, apreciind că actele de violență comise de jandarm împotriva soției sale nu sunt suficient de grave.
„În cauză nu au fost dovedite săvârşirea unor acte de violenţă de intensitate suficient de ridicată pentru a justifica emiterea ordinului de protecţie”, au considerat judecătorii. Decizia finală aparţine însă Tribunalului Iași, care au analizat marți cazul.
”Astfel de hotărâri golesc de sens protecţia oferită de lege. Mesajul transmis societăţii de magistrat este unul foarte grav, cu atât mai mult cu cât au existat numeroase cazuri în care victimile violenţei şi-au pierdut viaţa”, a comentat Simona Bădăluţă, avocata femeii.