Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat, joi, 16 percheziţii domiciliare la membrii unui grup infracţional specializat în trafic de droguri.

Percheziţiile au avut loc în judeţele Dâmboviţa şi Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând din luna septembrie a anului 2021, mai multe persoane au acţionat în mod organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni din sfera traficului de droguri şi a substanţelor psihoactive", precizează DIICOT Dâmboviţa.

Liderul care asigura aprovizionarea cu substanţe psihoactive a grupului folosea plata cu moneda virtuală, iar ceilalţi membri ai grupării care aveau rolul de a le distribui către consumatori îi achitau contravaloarea prin transfer, această modalitate fiind de natură să ascundă circuitul banilor şi astfel să se evite o întâlnire fizică între membrii grupării, scrie Agerpres.

După plata contravalorii, liderul lăsa substanţele într-un loc prestabilit pentru a fi ridicate de către distribuitori, astfel încât să nu permită realizarea unui flagrant de către organele de cercetare penală sau demonstrarea legăturilor dintre membrii grupării, arată sursa citată.

"În urma percheziţiilor au fost ridicate 100 de grame de materie vegetală, 24 de ţigarete confecţionate artizanal, 1 grinder metalic, 3 cântare electronice de mare precizie, 1 pistol de airsoft, o sabie şi sumele de 8.980 de lei şi 100 de euro", anunţă DIICOT Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, 35 de persoane au fost duse la audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt şi SCCO Buzău şi al jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.