Un bărbat gol şi "ameninţător", arestat în tren în Franța. Ar fi strigat "Allah Akbar"

Ultima actualizare: 05-11-2019 17:40
tgv, franta
iStock

Un bărbat gol şi ameninţător a fost arestat marţi în Gara Champagne-Ardenne, într-un tren de mare viteză (TGV) care asigura o legătură între Stuttgart şi Paris, iar trenul a fost evacuat, a declarat parchetul pentru AFP.

”Poliţia a fost chemată să intervină după ce un bărbat s-a închis în toaletă, după ce se pare că s-a dezbrăcat”, a declarat pentru AFP procurorul Republicii de la Reims Matthieu Bourrette, confirmând o informaţie dezvăluită de RTL, citează News.ro.

”El ar fi spus cuvintele «Allah Akbar» (Allah e mare). Acest lucru a fost raportat iniţial, dar ni s-au raportat şi alţi termeni, diferiţi, deci sunt extrem de prudent”, a subliniat el.

Mai mulţi martori, călători sau membri ai personalului prezenţi la bordul trenului, au fost audiaţi.

Suspectul, cu privire la care anchetatorii nu dispuneau de ”niciun element privind starea civilă”, potrivit parchetului, a fost plasat în arest preventiv, sub acuzaţia de apologia terorismului şi exhibiţie sexuală.

Se impune ”prudenţă privind apologia terorismului”, a insistat Matthieu Bourrette.

Procurorul a precizat că suspectul ”nu dispune de toate facultăţile sale”.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, bărbatul se declară marocan şi ar fi în vârstă de 22 sau 23 de ani.

Un examen medical şi o ”ridicare a îndoielilor” cu privire la natura eventual teroristă a incidentului urmau să aibă loc.

TGV-ul, care asigura o legătură între Stuttgart şi Paris, nu are oprire în Gara Champagne-Ardenne, situată la cinci kilometri de Reims.

Agenţii de la bordul trenului au solicitat o ”oprire forţată”, a precizat un purtător de cuvânt al SNCF.

Trenul a fost evacuat, pentru ca o percheziţie să poată avea loc şi a plecat din nou către ora locală 11.15 (12.15, ora României), după aproximativ o oră de staţionare, ”după ce toate garanţiile de securitate” au fost îndeplinite.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO