I s-a spus la telefon că soția lui va fi ucisă dacă nu dă 5.000 $. Unde era femeia

Ultimul update: Marti 17 Iulie 2018 10:35
Data publicarii: Marti 17 Iulie 2018 08:05
Categorie: Divers

Mare atenţie ce postaţi pe reţelele de socializare. Un american din Carolina de Sud spune că filmuleţele publicate de soţia lui pe Facebook i-au ajutat pe nişte escroci să-i imite perfect vocea la telefon.

Când l-au sunat şi i-au spus că a fost răpită, a fost convins că ea este la telefon. Într-un final si-a dat seama ca este o înșelătorie.

Zilele trecute, Shane a primit un telefon care l-a făcut să înlemnească. Nişte indivizi necunoscuţi îl informau că i-au răpit soţia. Voiau 5.000 de dolari răscumpărare şi ameninţau că dacă nu plăteşte o vor omorî. Ca să fie mai convingători, i-au dat-o la telefon.

Shane Benoit, victimă: "Până şi tonul schimbat de frică şi felul cum respiră. Totul semăna. Dacă cineva mi-ar fi zis că nu e soţia mea, i-aş fi zis că minte."

Bărbatul le-a spus că pleacă să facă rost de bani şi a alertat discret poliţia, care a găsit-o pe soţia lui la serviciu, într-o şedinţă. Totul s-a dovedit a fi o înşelătorie menită să stoarcă bani de la el. Shane e însă uimit cât de bine i-au imitat escrocii vocea soţiei lui şi câte lucruri ştiau despre familia lor.

Shane Benoit, victimă: "Dacă e să caut o explicaţie, Facebook e singurul lucru care îmi vine minte şi care cred că are o legătură cu asta."

Shane crede că escrocii au studiat filmuleţele postate de soţia lui şi aşa au reuşit să-i imite vocea la perfecţie. Poliţia încă anchetează, dar specialiştii înclină să-i dea dreptate.

Brent Reser, specialist Social Media: "Reţelele de socializare se bazează tot mai mult pe înregistrări video. Când încarci tot acest conţinut, oamenii află cum îţi sună vocea, cum sună vocea celor dragi ţie."

Postările de pe reţelele de socializare pot conţine informaţii preţioase, precum locul unde ne aflăm. Hackerii ne pot afla şi numărul de telefon. Pentru a fi siguri, e bine să verificăm setările.

Brent Reser, specialist Social Media: "Aici scrie "postează pe Twitter împărtăşind unde te afli". Dacă e bifată căsuţa, atunci oamenii vor şti exact de unde postezi."

Pe Facebook, puteţi restricţiona accesul la albumele de fotografii deja publicate.

Brent Reser, specialist Social Media: "Tot ce trebuie să faci e să deschizi albumul şi să dai click pe "editează". Opţiunea pentru confidenţialitate e aici şi poţi schimba din "public".

Specialiştii recomandă să nu împărtăşim informaţiile sau fotografiile pe care le postăm pe internet decât cu prietenii şi familia.

Cum își înșelau membrii unei grupări clienții. Au câștigat zeci de mii de euro
Cum își înșelau membrii unei grupări clienții. Au câștigat zeci de mii de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
carabinieri captura
"Comoara" descoperită în podul unui român din Italia. Câte zeci de biciclete avea
Glumele moldovenilor după poza în care Dodon și Erdogan se țin de mână flancați de soții
Căței îmbrăcați cu hăinuțe de lux, vedete la o prezentare de modă din Los Angeles
Recompensa oferită de 3 frați, care au rămas fără decorațiunea favorită de Halloween
Un club de fotbal din Austria a oferit "vouchere de bordel" suporterilor
Raton dus la poliție după ce a intrat într-un restaurant din Tokyo
Moschee
Credincioșii unei moschei s-au rugat în direcția greșită timp de 37 de ani
O femeie și-a ucis cei 2 copii și apoi s-a sinucis, după ce soțul s-a prefăcut mort
Un rapper american de 12 ani a fost arestat și amenințat cu închisoarea. VIDEO
Un medic din Italia i-a vândut badantei românce toate bunurile lui. De ce i-a cerut pe un Porsche Carrera doar 150 de euro
Bărbat dezbrăcat, surprins înotând gol în bazinul rechinilor. E căutat pentru agresiune. VIDEO
O vedetă Youtube a fost arestată pentru că a jignit imnul național. VIDEO