I s-a spus la telefon că soția lui va fi ucisă dacă nu dă 5.000 $. Unde era femeia

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 17 Iulie 2018 08:05
Categorie: Divers

Mare atenţie ce postaţi pe reţelele de socializare. Un american din Carolina de Sud spune că filmuleţele publicate de soţia lui pe Facebook i-au ajutat pe nişte escroci să-i imite perfect vocea la telefon.

Când l-au sunat şi i-au spus că a fost răpită, a fost convins că ea este la telefon. Într-un final si-a dat seama ca este o înșelătorie.

Zilele trecute, Shane a primit un telefon care l-a făcut să înlemnească. Nişte indivizi necunoscuţi îl informau că i-au răpit soţia. Voiau 5.000 de dolari răscumpărare şi ameninţau că dacă nu plăteşte o vor omorî. Ca să fie mai convingători, i-au dat-o la telefon.

Shane Benoit, victimă: "Până şi tonul schimbat de frică şi felul cum respiră. Totul semăna. Dacă cineva mi-ar fi zis că nu e soţia mea, i-aş fi zis că minte."

Bărbatul le-a spus că pleacă să facă rost de bani şi a alertat discret poliţia, care a găsit-o pe soţia lui la serviciu, într-o şedinţă. Totul s-a dovedit a fi o înşelătorie menită să stoarcă bani de la el. Shane e însă uimit cât de bine i-au imitat escrocii vocea soţiei lui şi câte lucruri ştiau despre familia lor.

Shane Benoit, victimă: "Dacă e să caut o explicaţie, Facebook e singurul lucru care îmi vine minte şi care cred că are o legătură cu asta."

Shane crede că escrocii au studiat filmuleţele postate de soţia lui şi aşa au reuşit să-i imite vocea la perfecţie. Poliţia încă anchetează, dar specialiştii înclină să-i dea dreptate.

Brent Reser, specialist Social Media: "Reţelele de socializare se bazează tot mai mult pe înregistrări video. Când încarci tot acest conţinut, oamenii află cum îţi sună vocea, cum sună vocea celor dragi ţie."

Postările de pe reţelele de socializare pot conţine informaţii preţioase, precum locul unde ne aflăm. Hackerii ne pot afla şi numărul de telefon. Pentru a fi siguri, e bine să verificăm setările.

Brent Reser, specialist Social Media: "Aici scrie "postează pe Twitter împărtăşind unde te afli". Dacă e bifată căsuţa, atunci oamenii vor şti exact de unde postezi."

Pe Facebook, puteţi restricţiona accesul la albumele de fotografii deja publicate.

Brent Reser, specialist Social Media: "Tot ce trebuie să faci e să deschizi albumul şi să dai click pe "editează". Opţiunea pentru confidenţialitate e aici şi poţi schimba din "public".

Specialiştii recomandă să nu împărtăşim informaţiile sau fotografiile pe care le postăm pe internet decât cu prietenii şi familia.

Cum își înșelau membrii unei grupări clienții. Au câștigat zeci de mii de euro
Cum își înșelau membrii unei grupări clienții. Au câștigat zeci de mii de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
parasuta
Cine este cea mai bătrână femeie din lume care a sărit vreodată cu parașuta și ce vârstă are
Și-a scăpat verigheta în vasul de toaletă și a găsit-o după 9 ani. Cum a fost posibil
Traficul pe o autostradă din SUA, dat peste cap de o gașcă de câini
Momentul în care un curier se „înfruptă” din mâncarea pe care trebuia să o livreze. VIDEO
Român oprit de poliţie pentru că mergea noaptea cu un televizor în braţe. Reacţia lui
Momentul în care mai mulți bărbați se luptă cu un piton uriaș. VIDEO
carabinieri
Om de afaceri italian, vânat prin GPS de un grup de hoţi români. Ce plănuiau să-i facă
Motivul pentru care prețul biletelor de intrare la Taj Mahal a crescut cu 400% pentru anumiți turiști
Intervenție periculoasă a pompierilor clujeni pentru salvarea a 2 vulpi
Adevărul din spatele imaginii cu avionul din Emiratele Arabe acoperit cu diamante
Reacția virală a unei mame după ce cunoscuții au râs de numele bebelușului ei. ”Cum vă permiteți?”
Preot, în Gucci și Vuitton pe Instagram. Reacția superiorilor