Un aeroport din Alaska, printre cele mai aglomerate din lume datorită pandemiei de Covid-19

Ultima actualizare: 02-06-2020 23:21
avion
Getty

Aeroportul international din Anchorage, un oraș cu doar 300.000 de locuitori, a devenit printre cele mai aglomerate din lume, scrie CNN.

Asta se întâmplă într-o singură zi pe săptămână, sâmbăta. ”Este o zi aglomerată pentru zborurile de tip cargo și cea mai slabă pentru zborurile comerciale”, a explicat managerul aeroportului american din Alaska, Jim Szczesniak.

”De exemplu, pe 2 mai, am operat 744 de zboruri, în timp ce Chicago a avut 579, iar Atlanta, 529”, a spus acesta. Pe 25 aprilie, tot într-o sâmbătă, aeroportul din Anchorage a fost chiar pe primul loc în lume pentru o parte a zilei.

Creșterea traficului aerian în orașul din Alaska este pusă pe seama poziționării, la distanțe apromaximativ egale de New York și Tokyo, și a numărului tot mai mare de zboruri de tip cargo, folosite pentru a aduce echipamente necesare luptei contra Covid-19, din Asia în America de Nord

”Avantajul este că avioanele pot zbura încărcate 100% cu marfă și cu combustibil 50%. Realimentează în Anchorage și merg la destinație”, mai spune managerul aeroportului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO