Țara în care turiștii se pot caza într-un butoi de tequila. GALERIE FOTO

26-03-2019 13:07


Țara în care turiștii se pot caza într-un butoi de tequila

A dormi într-un butoi de tequila este experienţa insolită pe care o propune un hotel din oraşul Tequila, din vestul Mexicului, unde se produce celebra băutură spirtoasă, relatează marţi AFP.

Proprietarul hotelului, Carlos Hernandez, asigură că acest concept este "unic în lume". Există hoteluri construite în replici mari de butoaie de vin din Portugalia sau Olanda, dar este primul hotel de acest gen din Mexic, potrivit Agerpres.

Cele 34 de replici de dimensiuni mari ale butoaielor de tequila sunt repartizate într-un câmp de agave, planta din care se extrage această băutură spirtoasă tradiţională.

Vedeți în galeria foto a aceastui articol cum arată hotelul!

"În loc de grădini, avem în jur agave", a comentat proprietarul care este totodată şi producător de tequila.

Decorarea camerelor se inspiră din ornamente legate tradiţional de tequila, de procesul de elaborare şi de istoria sa, a explicat Carlos Hernandez, care a deschis hotelul acum 18 luni.

Turiştii care aleg să petreacă aici un sejur pot produce propria lor tequila, participând de la tăierea plantei şi până la procesul de distilare a băuturii.

Localitatea Tequila, care numără aproximativ 40.000 de locuitori, este situată la 70 de km vest de Guadalajara, al doilea oraş ca mărime al Mexicului. Zona se caracterizează printr-o climă semi-uscată şi câmpuri întinse de agave şi păduri de pini şi de stejari.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO