Tabără dedicată micilor arheologi, în județul Mureș. Copiii au avut ocazia de a descoperi viața soldaților romani
Zeci de copii pasionați de istorie au avut ocazia să devină arheologi pentru câteva zile.
Sub îndrumarea specialiștilor, descoperă tainele unui sit arheologic adevărat, aflat în satul Călugăreni, din județul Mureș. Acolo a fost organzată o tabără tematică pentru elevi.
20 de copii din județul Mureș descoperă în aceste zile viața soldaților romani. Situl antic de la Călugăreni face parte din vastul sistem defensiv al Imperiului Roman și a jucat un rol important in apărarea provinciei Dacia. Acum a devenit locul unei tabere la care iau parte copii pasionați de istorie.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Panczel Szilamer, șeful de secție al Centrul de Cercetare a Limesului Roman: „Este unul dintre cele mai importante situri pe limesul Daciei romane, pe partea estică și poate cea mai bine păstrată sit roman din județul Mureș. Aici am avut șansa de a începe cercetări din 2013, și în ultimii ani am reușit să înființăm un parc arheologic”.
Szilagyi Orsolya, coordonatoarea programului: „Povestim despre arheologie pentru copii. Mai ales pentru copii care locuiesc în jurul satului Călugăreni”.
Timp de o săptămână, cei mici fac săpături, la fel ca arheologii. Și concep unelte și podoabe din lut, precum cele folosite de romani.
Tabăra de arheologie este organizată de Muzeul Județean Mureș și se află la cea de a doua ediție.