Super Mario, Pong sau Street Fighter s-au întors. În ce mare oraș al lumii pot fi jucate la muzeu
O expoziție a Muzeului de Științe din Londra le-a pregătit o surpriză de proporții gamerilor nostalgici. Doritorii pot să se joace câteva dintre cele mai faimoase jocuri video, extrem de îndrăgite cu decenii în urmă.
Dar pot experimenta și cele mai noi tehnologii în materie de jocuri video.
Expoziția prezintă evoluția jocurilor din 1976 și până azi. Doar că, în acest caz, vizitatorii nu doar că au voie să atingă exponatele, ci pot chiar să se așeze liniștiți la console și să se joace.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mark Cutmore, angajat Science Museum: ”Este o expoziție permanentă a Muzeului de Știință și este o adevărată sărbătoare a istoriei jocurilor video. În acest spațiu avem peste 160 de console care acoperă o istorie de cinci decenii de jocuri video și totul este funcțional, iar oamenii pot să vină și să vadă direct cum au evoluat jocurile de-a lungul timpului”.
Cei care își cu aduc cu drag aminte de jocurile video ale copilăriei precum Pong, Super Mario sau Street Fighter pot face echipe și se pot juca în voie. Dar organizatorii expoziției sunt siguri că vor fi și vizitatori tineri interesați pur și simplu de istoria jocurilor.
Mark Cutmore angajat Science Museum: ”Acesta este de fapt un spațiu amenajat. Ne-am gândit la istoria jocurilor video și vrem să spunem povești și să inspirăm oamenii. Așadar, iată această cronolgie afișată aici, care redă de fapt istoria jocurilor video, începând cu anii 1970 și mergând chiar până în zilele noastre”.
Aproape fiecare joc video de aici rulează pe consolele originale, precum Nintendo, Sony PlayStation, dar și unele extrem de raare, precum Amiga CD32. În total expoziția a strâns 160 de console.
Tabish Khan, artist critic: ”Fie că ești un jucător foarte tânăr, fie că ai crescut la începutul anilor nouăzeci sau chiar mai devreme și vrei să ai parte de puțină nostalgie trebuie să pui mâna pe o consolă șoi să încerci jocurile Streetfighter sau Sonic. Iar faptul că poți juca cu alți oameni din jurul tău te face să te simți ca și cum te-ai întoarce în timp, deoarece în zilele noastre oamenii se joacă mai degrabă online. Așa că, a vedea cu adevărat reacția persoanei de lângă tine a devenit de-a dreptul inedit în zilele noastre”.
Iar ca experiența să fie completă, la final vizitatorii își pot așeza căștile VR și să încerce și cele mai noi jocuri video.