Statul german vrea să-i demoleze casa unui bărbat din cauză că e fan "Stăpânul inelelor"

05-11-2018 09:09


Pasiunea pentru natură l-a condus pe un neamţ la un conflict cu autorităţile. Omul şi-a construit o casă de hobbit în curte, iar primăria îi reproşează că nu are autorizaţie şi îi cere să o dărâme.

Proprietarul are de gând să meargă până în pânzele albe să-şi apere căsuţa de hobbit.

Cine ajunge prin orășul Hohenthann din Bavaria ar putea crede că se află în Shire, o regiune din Pământul de Mijloc al lui JRR Tolkien, locuită de hobbiți. Asta pentru că un localnic și-a construit în propria curte o casă care arătă exact ca în "Stăpânul inelelor".

Alois Riederer, proprietarl casei: "Am construit casa cu pasiune. Știu că ceea ce fac e bine. N-o să accept să fie demolată în fața mea."

Acum patru ani, Alois s-a apucat să-și ridice o baracă în grădină. Dar pe măsură ce lucra la ea, construcția începea să arate tot mai mult ca o casă de hobbit, din piatră și lut, cu acoperișul făcut din crengi și mușchi de pământ.

Spune că l-a inspirat natura, nu neapărat cărțile lui Tolkien. Bărbatul o consideră o capodoperă, în timpul ce autoritățile spun că e o doar construcție ilegală.

Carina Weinzierl, reprezentant primărie: "Avem mari semne de întrebare în legătură cu protecția în caz de incendiu, dar și în legătură cu structura și stabilitatea clădirii. Nici distanța necesară față de vecini în caz de incendiu nu a fost respectată."

Dar Alois nu e dispus să renunțe cu una cu două și s-a apucat să strângă semnături, ca să demonstreze primăriei că vecinii n-au nimic împotriva casei lui de hobbit.

Vecin: "Pe de o parte, e clar că o casă trebuie să îndeplinească anumite condiții. Pe de altă parte, acestea sunt exagerate în Germania..."

Vecin: "E atâta pasiune și muncă în casa asta, încât ar fi păcat să fie demolată."

De altfel, Alois e dispus să facă modificările necesare pentru a îndeplini standardele de structură și protecție în caz de incendiu. Și nu exclude nici să se adreseze justiției ca să-și păstreze căsuța de basm.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO