Sportul extrem care i-a adus moartea jurnalistului Bogdan Socol. Ce reguli de bază trebuie urmate | VIDEO
Jurnalistul sportiv Bodgan Socol s-a stins din viață, vineri, la doar 42 de ani. Bărbatul a murit după ce a suferit un șoc hipotermic.
În urmă cu doar câteva luni, Bogdan Socol, care era căsătorit și avea trei copii, își descoperise pasiunea pentru înotul în ape înghețate.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Vineri, în timpul unui antrenament, el a intrat sub stratul de gheață, unde a rămas blocat. Jurnalistul nu a mai reușit să găsească ieșirea la suprafață și nu a mai putut fi salvat la timp.
Înotul în ape înghețate a devenit o activitate de iarnă tot mai populară, dar care are câteva reguli pe care orice practicant ar trebui să le respecte.
Regulile de bază pentru înotul în ape înghețate
Site-ul de specialitate nowca.org prezintă câteva dintre regulile de bază pentru înotul în ape înghețate.
1. Nu trebuie să înotați niciodată singuri, indiferent de experiența sau de abilitățile pe care le aveți.
2. Alegeți un loc sigur, în care sunt prezenți salvamari calificați.
3. Optați să vă antrenați în locații care au bazine cu apă rece.
4. Vorbiți cu personalul și cu salvamarii înainte de a înota. Aflați temperatura apei, astfel încât să nu aveți surprize neașteptate.
5. Chiar dacă există foarte multe informații disponibile în mediul online, fiți precauți și nu vă bazați pe ceea ce ați putea citi pe rețelele sociale. De asemenea, nu luați în considerare doar „sfaturile” pe care le primiți de la persoane bine intenționați. Există o mulțime de mituri legate de înotul în ape înghețate.
6. Finalizați un curs de inițiere în înotul în ape înghețate pentru a vă asigura că sunteți pregătit pentru o astfel de activitate.
7. Folosiți un plutitor de tractare (baliză de înot). Dispozitivul vă face vizibili pentru cei din jur.
8. Fiți echipați cu cască de înot viu colorată, astfel încât să fiți vizibili în apă.
9. Purtați costum de neopren, care vă ajută să nu simțiți frigul.
10. Pentru un plus de siguranță, legați un fluier de încheietura unei mâini. La nevoie, îl puteți folosi pentru a fi detectat repede de cei din jur.
11. Înainte de a intra în apă, stabiliți un plan de înot realist. Este important să nu vă forțați limitele. Cu cât rămâi mai mult în frig, cu atât devine mai periculos.
Ce trebuie să faci după ce înoți în ape înghețate
După ce înotați în ape înghețate, trebuie să respectați o serie de reguli.
1. După ce ieșiți din apă, temperatura corpului va continua să scadă, așa că este important să vă uscați și să vă schimbați în haine uscate cât mai repede posibil.
2. Pentru a menține căldura, folosiți șosete, mănuși și eșarfă.
3. Consumați o băutură caldă și o gustare pentru a a vă alimenta organismul.
4. Lăsați-vă corpul să se încălzească în mod natural. Evitați să faceți duș / baie fierbinte imediat după ce înotați în ape înghețate.
5. Acordați-vă timp să vă încălziți înainte de a vă urca la volan.