Spectacole de teatru și ateliere de sculptură la Festivalul Lăpușneanu din Iași. Mii de oameni s-au adunat la eveniment
Strada Lăpușneanu din Iași a devenit pentru trei zile centrul veseliei, odată cu Festivalul care poartă chiar numele acelei străzi.
Oamenii au putut participa la zeci de activități, precum concerte, spectacole de teatru și ateliere de sculptură.
Actorii Ateneului Național din Iași au defilat în costume de epocă pe strada Lăpușneanu, o stradă plină de istorie. Sute de oameni au venit pentru a admira parada.
Codrin Dănilă, actor: „Oamenii sunt ca de fiecare an, impresionați, ne opresc pe stradă, vor să facă poză cu noi. Mulți ne recunosc pentru că costumele acestea sunt din spectacolele Ateneului Național din Iași”.
Pe parcursul celor trei zile, ieșenii s-au bucurat de zeci de activități, precum concerte cu muzică live, spectacole de teatru, ateliere de sculptură și stand up comedy.
Copiii au fost cei mai fericiți când și-au întâlnit personajele din desenele animate. Iar ca amintire s-au pictat pe față.
Evenimentul a avut ca scop readucerea la viață a atmosferei fostei Uliţe Sârbeşti, cunoscută în trecut drept Strada Veseliei.
Femeie: „Foarte multe activități, inclusiv pentru copii. Ei vin acum de la un atelier de sculptat. Și-au luat la pachet aici ce au putut să facă”.
Bărbat: „Mi se pare interesant. Știu că nu e la prima ediție”.
De fapt a fost a 5-a ediție, care s-a dovedit un real succes, potrivit organizatorilor.
Gheorghiță Rusu-Persic, director artistic Ateneul Național Iași: „În fiecare an învățăm din ce a fost bun și ce a fost rău în anii precedenți și încercăm să păstrăm ceea ce este bun și să îmbunătățim, de ce nu, atât în ceea ce privește manifestările artistice, cât și modul în care comunicăm noi către public”.
Evenimentul a adunat mii de oameni în cele 3 zile de festival, iar intrarea a fost gratuită.